Hlavní obsah

Před 25 lety vyhrála desítky milionů, přesto dál doplňuje regály v obchodě

Novinky, Tomáš Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 1995 se na Elaine Thompsonovou dvakrát usmálo štěstí. Šťastně se vdala a vyhrála jackpot ve výši 2,7 milionu liber (79 milionů korun). O 25 let později Elaine stále pracuje v pobočce řetězce Mark and Spencer v Killingworthu, kde doplňuje regály. Rozhodnutí neopustit svou práci tehdy učinila kvůli dětem. „Je důležité ukázat jim, že ničeho v životě nedosáhnete, pokud tvrdě nepracujete,“ vysvětlila své rozhodnutí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Spolu s manželem má Elaine na kontě tolik peněz, že by pracovat nemusela. Letos jí však bude 65 let a do důchodu se zatím nechystá. Na nočních směnách doplňuje regály v jednom z místních obchodů.

Přestože trpí astmatem, a je tedy rizikovou skupinou, nepřestala Elaine pracovat ani na jaře, kdy v Británii vrcholila první vlna koronavirové pandemie.

„Pracuji od dvou do devíti ráno. Společnost ale byla fantastická. Protože jsem astmatik, nechali mě odcházet už v půl deváté, abych nepřišla do styku se zákazníky,“ uvedla Elain pro Daily Mail, který o jejím příběhu informoval.

Práce Angličanku naplňuje a ani vyhrané desítky milionů na tom nic nezměnily. „Když jsem dělala to rozhodnutí (zda bude dál pracovat, pozn. red.), měla jsem dvě malé děti,“ řekla Elaine. „Je důležité, aby děti viděly, že tvrdě pracujete a že v životě ničeho nedosáhnete, pokud tvrdě pracovat nebudete,“ vysvětlila své tehdejší rozhodnutí.

Bez práce si neumí život představit

To ovšem neznamená, že by si s o tři roky mladším manželem výhry neužili. Oblíbili si Las Vegas a létají tam několikrát do roka už řadu let. Kromě toho svým dětem, kterým je nyní 30 a 35 let, pomohli najít si vlastní bydlení. Rovněž si koupili nový Ford Fiesta a později zakoupili tři závodní koně.

Studentka během přednášky zjistila, že je multimilionářka

Koktejl

Její manžel, povoláním účetní, je již částečně v důchodu, Elaine stále pracuje čtyři dny v týdnu a bez práce si svůj život nedokáže představit. Říká, že ji zaměstnání drží nohama na zemi.

Sázkař ze středních Čech vyhrál 80 milionů. Magická formule zněla: 5, 26, 27, 28, 32 a 45

Koktejl

„Lidé mi říkají, proč si třeba nenajmu uklízečku. Kdyby ale přišla ke mně uklízet, nejdříve bych vyčistila celý dům předtím, než dorazí,“ smála se Elaine. „Byla jsem vychována k tvrdé práci a miluju pracovat. Mám ráda to, co dělám, a jen proto, že jsem vyhrála v loterii, se své práce nevzdám. Myslím, že vše je o správné rovnováze,“ dodala Elaine vážněji.

Pracovat na nočních směnách zůstala i proto, že jí pak přes den zbýval čas pracovat a podporovat charity, které jsou jí blízké.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám