Takhle dnes vypadá Al Borland, pomocník Kutila Tima. A spolu s Timem Allenem chystají na příští rok nový kutilský pořad

Takhle dnes vypadá Al Borland, pomocník Kutila Tima. A spolu s Timem Allenem chystají na příští rok nový kutilský pořad
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kutil Tim by se neobešel bez svého věrného pomocníka Ala Borlanda. Od natáčení slavného kutilského seriálu uplynulo už dvacet let. Co dnes dělá představitel Ala Richard Karn?

Vystudovaný divadelní herec

Celým jménem Richard Karn Wilson se narodil 17. února 1956. Umělecké jméno Richard Karn používá z důvodu odlišení se od herce Richarda Wilsona. Rodák ze Seattlu přišel na svět do rodiny malířky a člena stavební jednotky amerického námořnictva.

Richard začal studovat tamtéž na Theodore Roosevelt High School a v té době se začal věnovat herectví. Poté absolvoval divadelní herectví na University of Washington, odkud má bakalářský titul.

Seriálové i divadelní role

V divadle se také začal prosazovat, účinkoval například ve hře Lakomec. První televizní příležitosti dostával hlavně v reklamách. Největší slávu mu však přinesl až slavný kutilský seriál, který na obrazovkách vydržel osm let.

Zopakovat podobný úspěch se mu však po dotočení kutila Tima už nepodařilo. Čekaly na něj už spíše drobné role, mihl se například v seriálu Zlatá sedmdesátá. Podobně je na tom jeho filmografie herecká. Celkem natočil 11 celovečerních snímků, valného diváckého ohlasu se však nedočkaly.

Obnovení kutilské slávy

Dle dostupných zdrojů by se však Richard Karn měl po boku svého seriálového kolegy vrátit na obrazovky v reality show nazvané (zatím pracovně) Assembly Required. Cílem této kutilské série by mělo být shromáždit soutěžící, jejichž úkolem bude během klání opravovat dané předměty. Také diváky se bude koncept snažit naučit, že se vyplatí věci nevyhazovat.

Pořad bude vysílat Discovery Channel. Zatím se hovoří o desetidílné sérii. Předpokládané datum premiéry je zatím blíže neupřesněno, mělo by však přijít v roce 2021. Koncept by měl mít i vzdělávací charakter a diváky seznámit blíže s historií různých vynálezů.

V soukromí se Richardu Karnovi daří nadmíru, je šťastně ženatý a má jednoho syna. Věnuje se také hraní golfu. Často se účastní charitativních turnajů.