Chelsea koupila nejdražší fotbalistku světa. Dánka Harderová podepsala rekordní smlouvu

Dánská fotbalistka Pernille Harderová se upsala na tři roky anglické Chelsea, a stanovila tak nový přestupní rekord v ženském fotbale. Londýnský velkoklub měl za sedmadvacetiletou útočnici zaplatit německému Wolfsburgu 300 tisíc liber (v přepočtu necelých 9 milionů korun).

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dánská reprezentantka odehrála v dresu Wolfsburgu v německé bundeslize tři a půl sezony a nyní bude působit v ženské Premier League.

VIDEO: Česká fotbalistka se v dresu Juventusu blýskla hattrickem. Stašková sestřelila soupeře z Empoli

Číst článek

Přestože oba celky výši přestupové částky nikde neuvedly, podle britského deníku The Guardian se měla suma vyšplhat na rekordních 300 tisíc liber, a stanovit tak nový přestupový rekord v ženském fotbale.

Mezi mužskými transfery by však Harderová nikterak nevyčnívala. Nejdražším fotbalistou světa se v roce 2017 stal Brazilec Neymar, který ze španělské Barcelony přestoupil do francouzského PSG za rekordních 6 miliard korun.

Paris St. Germain potvrdil příchod Neymara za rekordních 222 milionů eur. Brazilec podepsal pětiletou smlouvu

Číst článek

Sportovní ředitel ženského týmu Wolfsburgu Ralf Kellermann přiznal, že bylo extrémně složité kývnout na nabídku Chelsea.

„Moc dobře si uvědomujeme, jak kvalitní hráčkou Pernille je a také její hodnotu, kterou má na hřišti pro zbytek týmu. Na druhou stranu jsem si jistý, že si ostatní hráčky, které si dosud neuvědomovaly svůj potenciál, se teď budou více snažit a to nám pomůže vydat se cestou, kterou jsme si před lety stanovily,“ prohlásil Kellermann.

113 zápasů a 103 gólů

Sedmadvacetiletá fotbalistka vyhrála s Wolfsburgem double (Bundesligu i pohár) čtyřikrát po sobě a v sezonách 2017/18 a 2019/20 byla zároveň nejlepší ligovou střelkyní. Stala se také nejlepší fotbalistkou Evropy za rok 2018 a před pár dny převzala ocenění pro nejlepší hráčku v Německu.

Harderová se ve 113 zápasech v dresu Wolfsburgu připsala 103 zásahů a z toho bylo 25 gólů v ženské Lize mistryň, kde nastoupila do 28 utkání.

    mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

    Nejčtenější

    Nejnovější články

    Aktuální témata

    Doporučujeme