Světy Postavy Diskuse Uživatelé Podpoř Přihlásit

The Haunting of Bly Manor: Sequel úspěšné hororové série The Haunting of Hill House

2.9.20 23:28 - Azaghal
Na podzim roku 2018 se na americké streamovací platformě Netflixu představila hororová minisérie The Haunting of Hill House natočená podle románu Dům na kopci, která si svou kvalitou okamžitě zajistila zasloužený úspěch a řady fanoušků hororového žánru přirozeně volaly po pokračování. A tak o téměř dva roky později Netflix zveřejňuje první ukázku The Haunting of Bly Manor, následovníka původního seriálu, za nímž opět stojí uznávaný režisér Mike Flanagan.



Očekávaná novinka ovšem nebude tak docela přímým pokračováním úspěšného seriálu, představí se totiž s vlastním příběhem a vlastními postavami, které nebudou mít nic společného s The Haunting of Hill House. Do jisté míry se tak fanoušci dočkají velice podobného konceptu seriálové tvorby, na jaký jsou zvyklí především z úspěšné hororové série American Horror Story, kdy se část původního obsazení objeví v úplně odlišném příběhu.
Samotná ukázka tak v méně než minutě láká na podobně atmosférickou podívanou, kdy očekávaný seriál může hravě překonat vysoce nastavenou laťku a nabídnout tak další kvalitní hororovou duchařinu, jakých je v poslední době stále méně a méně. Za necelé dva dny si dokázal teaser získat více než 1,5 milionu zhlédnutí na YouTube, přičemž ohlasy jsou plné nadšení z chystané série.



The Haunting of Bly Manor tak bude zpracovávat příběh hororové povídky Utažení šroubu amerického autora Henryho Jamese, který byl proslaven především díky svému zpracování literárního realismu a modernismu, kdy je považován za jednoho z nejpodstatnějších spisovatelů anglického jazyka.
Děj by se tedy měl točit okolo chůvy, která byla najata, aby hlídala synovce a neteř zámožných Britů na anglickém venkově, přičemž bude muset čelit nejrůznějším podivným událostem. Samotný příběh knihy vydané roku 1898 vlastními způsoby zpracovalo mnoho různých filmařů, kdy vzniklo více než 15 různých adaptací s tím, že poslední film nazvaný The Turning vyšel zkraje letošního roku.

K režii se vrátil uznávaný režisér Mike Flanagan, který se může pyšnit filmovými skvosty hororového žánru jako jsou Oculus, Ouija: Zrození zla, Zlo nikdy nespí nebo loňské zpracování sequelu Kingova kultovního Osvícení Doktor Spánek. Většina štábu nakonec zůstane neměnná oproti svému seriálovému předchůdci, přičemž se v jiných rolích navrátí i někteří z původního obsazení. Mezi nimi to budou Oliver Jackson-Cohen, který ztvárnil Luka, jednoho z bratrů Crainovy rodiny, dále Victoria Pedretti, jež hrála Lukovu sestru-dvojče Eleanor, v neposlední řadě také Kate Siegel, tehdy jako Theodora, starší sestra obou dvojčat a nakonec hlava celé rodiny Hugh Craine, kterému svou tvář propůjčil herec Henry Thomas.



V dalších rolích se představí například T'Nia Miller (Sex Education), Catherine Parker (která si také střihla menší roli v The Haunting of Hill House jako Poppy Hill), Rahul Kohli (iZombie, Harley Quinn), Tahirah Sharif (Vánoční princ, Waterloo Road) nebo Benjamin Evan Ainsworth (Emmerdale) a Amelie Smith (Prasátko Pepina).



The Haunting of Bly Manor 30. září minulého roku vstoupilo do fáze post-produkce, kdy si svou premiéru odbyde 9. října 2020 prostřednictvím platformy Netflix, přičemž českému publiku se představí jako Záhadné sídlo Bly.



wyruzzah
Vypadá to zase na dobrou duchařinu :)
2.9.20 23:28
Přidej reakci




Postavy.cz © 2008-2024 | kontakt | pomoc
Původní texty, obrázky, nebo zdrojový kód těchto stránek nesmí být bez souhlasu šířeny.
Tento web používá soubory cookie, přítomností zde s tím souhlasíte.


Načtení stránky za 0 - 0.0087