Na lodi Altenburg 1964 se chystá nový festival

ATG PRESENTS:CCES FEST

 

čtvrtek 10. září 2020 od 20:30 do 2:00

Altenburg 1964, Partyzánská 18/23, Praha 7, 17000 Praha

 

Magická synergie prostoru a místa. Pohyb bez mantinelů, babí léto Svobody a Umění. Plastická alternativní scéna – jedna jizva, jeden elegantní řez veden skrz ni, po povrchu i do hloubky. Bez bolesti. Tady a teď – Altenburg 1964 – Covid Can Eat Shit Fest 2020.

 

Altenburg 1964, originální místo s jemně magickou atmosférou přesně na hranici centra, periferie a Vltavy. Pražská anabáze téhle původem německé nákladní lodi je sice možná z pohledu doby stále krátká, přesto se z ní stal skoro okamžitě jakýsi statement městské nespoutanosti a dávky vzdoru, rozhodně toho proti konformitě. V době neustále se měnících pravidel, která drtí kreativitu a hudební scénu obecně, je její status vlastně tak trochu výhodou. Koncerty jsou uvnitř a nejsou uvnitř. Loď není klub. Loď je loď. Proto se kolektiv kolem Altenburgu 1964 rozhodl oslavit konec letošního léta mikro festivalem a poslat tak do vesmíru celkem jasný vzkaz:

Covid Can Eat Shit

 

Pět kapel, pět žánrových salt mortale, pět naprosto odlišných přístupů. Vše propojuje kvalita, neotřelost, inovace, moment překvapení, drzost a jinakost. Manon meurt už dávno přerostli svěrací kazajku shoegaze a jsou jednou z nejzajímavějších kapel u nás, Orient kašlou na ceny, kritiku i mantinely a jedou svou punkovou estetikou posvěcenou mantru, sinks z Brna jsou ohlušující klaustrofobní špína i med, Bolehlav je bolehlav, který si budete chtít nechat a Hellwana sem spadla kdoví odkud. Téhle „plavby” nebudete litovat. Budete ji milovat. A budete toužit po další.

 


Manon meurt
https://manonmeurt.bandcamp.com

Orient
https://orient.bandcamp.com

sinks
https://sinksbrunn.bandcamp.com

Bolehlav
https://bolehlav.bandcamp.com

Hellwana
https://hellwana.bandcamp.com/releases



Vstup: 290 CZK

 

FB událost: https://www.facebook.com/events/335490654481479/

Akce je pořádána s laskavou podporou MK a MHMP

 

Comments

comments

Vyhledat