Djokovič s Edmundem překvapivě ztratil set, přesto vyhrál i 25. letošní zápas

2. 9. 2020, 23:31
Aktuality 51
US OPEN - Novak Djokovič již ve druhém kole US Open překvapivě ztratil set. Světová jednička a největší favorit ale proti Kyleovi Edmundovi po prohrané úvodní sadě další zaváhání nepřipustil a svou letošní neporazitelnost natáhl už na 25 zápasů. O osmifinále se trojnásobný šampion utká s Janem-Lennardem Struffem.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič na začátku sezony pomohl Srbsku k triumfu v premiérovém ročníku ATP Cupu, rekordně poosmé ovládl Australian Open a získal 17. grandslamový vavřín, další triumf přidal v Dubaji a svou letošní neporazitelnost úspěšně protahuje také ve Flushing Meadows, kde v sobotu zvedl nad hlavu trofej pro vítěze Western & Southern Open, které se letos kvůli pandemii koronaviru přesunulo ze Cincinnati do dějiště US Open, a 35. titulem z Masters vyrovnal rekord Rafaela Nadala.

Vedoucí muž žebříčku ATP zatím zvládá i své vystoupení na grandslamovém US Open, kde má při absenci loňského vítěze Nadala (19) a Rogera Federera (20) šanci zase o něco více zdramatizovat souboj o největší počet grandslamových trofejí mezi Big Three.

Trojnásobný šampion a největší favorit letošního ročníku obvykle závěrečného grandslamu sezony, jenž se hraje poprvé v historii bez diváků a za velmi přísných hygienických podmínek, si po Damirovi Džumhurovi poradil také s Kylem Edmundem. S druhým jmenovaným upravil bilanci na 6-1 a vyhrál i 25. letošní zápas.

Nečekaně však ztratil set, a to dokonce v tie-breaku, přestože všech deset předchozích zkrácených her letos zvládl. Rodák z Bělehradu dnes po celý zápas nevypadal ve své kůži, hlavně od základní čáry nezvykle chyboval z jednoduchých pozic. Jakmile ale soupeři ve čtvrtém gamu druhé sady poprvé v utkání dokázal vzít servis, získal psychickou převahu,ve zbytku utkání i přes dvě ztracená podání naprosto dominoval a nakonec po třech hodinách a 17 minutách zvítězil hladce 6-7(5) 6-3 6-4 6-2.

O osmifinále si Djokovič zahraje s Janem-Lennardem Struffem. Nasazeného Němce potkal v Národním tenisovém centru Billie Jean Kingové i před týdnem, povolil mu jen čtyři hry a vyhrál i čtvrtý vzájemný souboj.

Struff využil příznivého losu a do třetího kola prošel bez ztráty setu. Nejprve si poradil s Pedrem Martínezem a dnes s domácí divokou kartou Michaelem Mmohem.

Čtyři sety potřebovali také další favorité Alexander Zverev a David Goffin. Zverev přesto v utkání s Brandonem Nakashimou ani jednou nepřišel o své podání a i díky 25 esům si s domácím talentem poradil 7-5 6-7(8) 6-3 6-1. O vyrovnání loňského výsledku a zároveň svého maxima ve Flushing Meadows si pátý nasazený zahraje s Adrianem Mannarinem. Goffin uzavírající elitní desítku žebříčku zvítězil 7-6(6) 4-6 6-1 6-4 nad Lloydem Harrisem. V dalším kole změří síly s Filipem Krajinovičem, nasazený Srb bude usilovat o první osmifinále na grandslamech.

Stefanos Tsitsipas na US Open pokračuje v suverénních výkonech a poprvé si na americkém grandslamu zahraje třetí kolo. Čtvrtý nasazený po Albertovi Ramosovi, kterému nenabídl jediný brejkbol, porazil 7-6(2) 6-3 6-4 Maxima Cressyho a ani s domácí divokou kartou neztratil podání. Jeho dalším soupeřem bude Borna Čorič, jenž letos na tvrdém povrchu poprvé vyhrál dva zápasy v řadě.

Denis Shapovalov si na US Open čtvrtým rokem po sobě zahraje o osmifinále, nasazený Kanaďan přehrál 6-7(5) 6-4 6-4 6-2 Soon-Woo Kwona. O postup do osmifinále, které je jeho newyorským maximem (2017), se utká s Taylorem Fritzem, jenž bude na grandslamech bojovat o premiérový postup mezi nejlepší šestnáctku.

Pablo Carreño po pětisetové bitvě v prvním kole pošetřil síly. Nasazený Španěl dnes za hodinu a 36 minut smetl 6-1 6-2 6-2 domácího Mitchella Kruegera, až 198. hráče světa. Favoritem bude i ve třetím kole proti Ričardasovi Berankisovi, který zaútočí na své první grandslamové osmifinále.

Alejandro Davidovich Fokina po setech 6-4 1-6 6-2 6-2 zaskočil nasazeného Huberta Hurkacze a poprvé v kariéře postoupil do třetího kola grandslamů. V něm 21letý Španěl narazí na Camerona Norrieho. Britský tenista potvrdil roli favorita proti Federicovi Coríovi a vylepšil své grandslamové maximum.

Christian Garín měl na dosah premiérový postup do třetího kola grandslamů, když proti Michajlovi Kukuškinovi zlikvidoval manko 0-2 na sety a v rozhodující sadě vedl o brejk. Nasazený Chilan však nakonec prohrál 2-6 1-6 6-3 6-4 5-7. Kukuškina ve třetím kole čeká souboj s Jordanem Thompsonem a útok na vyrovnání grandslamového maxima, jeho soupeř bude usilovat o první osmifinále na akcích velké čtyřky.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 53.402.000 dolarů
středeční výsledky (2. 9. 2020)
• Dvouhra muži - 2. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Edmund (Brit.) 6-7(5) 6-3 6-4 6-2
Tsitsipas (4-Řec.) - Cressy (USA) 7-6(2) 6-3 6-4
A. Zverev (5-Něm.) - Nakashima (USA) 7-5 6-7(8) 6-3 6-1
Goffin (7-Belg.) - Harris (JAR) 7-6(6) 4-6 6-1 6-4
Shapovalov (12-Kan.) - Soon-Woo Kwon (Korea) 6-7(5) 6-4 6-4 6-2
Kukuškin (Kaz.) - Garín (13-Chile) 6-2 6-1 3-6 4-6 7-5
Fritz (19-USA) - Simon (Fr.) 7-5 6-3 6-2
Carreño (20-Šp.) - Krueger (USA) 6-1 6-2 6-2
Davidovich Fokina (Šp.) - Hurkacz (24-Pol.) 6-4 1-6 6-2 6-2
Krajinovič (26-Srb.) - Giron (USA) 6-4 6-1 6-3
Čorič (27-Chorv.) - Lóndero (Arg.) 7-5 4-6 6-7(5) 6-2 6-3
Struff (28-Něm.) - Mmoh (USA) 6-2 6-2 7-5
Mannarino (32-Fr.) - Sock (USA) 7-6(5) 7-5 6-2
Thompson (Austr.) - Gerasimov (Běl.) 6-1 6-4 3-6 6-3
Norrie (Brit.) - Coría (Arg.) 6-3 6-4 6-4
Berankis (Lit.) - Johnson (USA) 7-5 6-2 1-6 7-6(1)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

51
Přidat komentář
Mayo
Djokino najskôr prehra v roku 2021smile
Reagovat
Pe3k
Takže dle tvého jednoduchého mozku na antuce vše vyhraje?
Reagovat
peRFect
/omluva za netenisový koment/
Jako bratia sorry, ale co ten Kočner !!!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hon na Jokera pokračuje: V pavouku se nám to hemží Australany, Francouzi a Američany. Z nich má ale nevelkou šanci tak jeden Australan (ani nevím kterýsmile). Pokud by se měl Joker koho obávat, pak asi spíš osamělých lovců. První otázka zní: Nakolik Honza Struff Jokera unaví?
Btw, koho by tam měl Joker po Honzovi?
Reagovat
Pe3k
Go fén
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže možné drama s jasným koncem.
Reagovat
dappe
Djokovice vyřadí ve čtvrtfinále Krajinovic.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
sice Srb za Srbasmile, ale proč ne...
Reagovat
smazaný uživatel
A toho vyřadí v semifinále Zverev, který rubne Medvedeva a je vyřešeno. smile
Reagovat
HolyMotors
Djokovic hlavně tu cestu minimálně do QF má dost jednoduchou. Jako Struff, Busta..nic moc.
Reagovat
paddy
V kterékoli části pavouka je to pro něj papírově jednoduché, protože tam nemá Big3 smile
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale mohl narazit na nějaké mlaďochy typu Wolf, Fokina, FAA, mohl mít Murrayho.

Takhle má cestu do QF vymetenou hráči, se kterými má H2H v průměru 5:0.
Reagovat
turista
Tady ne. Ale třeba se jednou ještě dočkáme djokomurárny. To by bylo fajn. Samé dlouhé výměny od základní čáry.
Reagovat
dappe
Ale relativně jednoduché to mají i ostatní. Ta možná kombinace od čtvrtfinále Krajinovic, Zverev/Tsitsipas a případně finále například Thiem/Medvedev není moc snadná. Djokovic není takový favorit jako se z něj dělá.
Reagovat
woody
Souhlas, všichni jsou hráČi, kteří jsou pr ND nebezpeční, obzvlášť na tomto porchu.
Reagovat
turista
No jo. Nebude to mít Novak tady lehký. Soupeři o nichž tady je řeč jsou nebezpeční.
Reagovat
HolyMotors
Takový Thiem může cestou do QF potkat dva bývalé šampiony, Čiliče a Murraye)
Reagovat
HolyMotors
Ale je zajímávé, že z té osminky pavouka do QF proti Djokovi to může být z těch 4 úplně klidně kdokoliv. Šance plus mínus vyrovnané.
Reagovat
Pe3k
Ve 3 ráno smile smile smile
Reagovat
Mantra
my co vstáváme v 5 abychom zařídili děti, zvířata, živnost atd, to vezmeme od 2-3setu a pohoda smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
V nočním zápase má Múra jasnou výhodusmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
V nočním zápase má Múra jasnou výhodusmile
Reagovat
Pe3k
Felix taky, ho ve tmě zas nevidíš smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak na to se dívat nebudusmile
Reagovat
Krisboy
"Djokovič s Edmundem překvapivě ztratil set"

To psal Mayo?
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev opět neztratil servis, udělal jednu velkou chybu a ta ho stála set stejně, jako v zápase s Kevinem. Nakashima byl na returnu totálně bezmocný.

Tsitsipas nenápadně postupuje, hraje dobře, čekám clash vs. Zverev.

Největší zklamání za mě Sock, ten to odchodil od druhého setu, přičemž Mannarino byl hratelný, a mega zklamání Hurkacz, takovou žumpu bych od takového hráče fakt nečekal. Prohrát s Fokinou, který na hardu hraje jenom 29 února, no comment.

Strašně špatně se mi na letošním USO identifikuji hráči/hráčky, které to baví a které ne. Restrikce vč. absence diváků evidentně polovině pavouka nevoní a pak jsou z toho výsledky typu Fritz - Simon 3:0 atd.
Reagovat
paddy
Tak to půjde dál, až Zverev s Djokovičem udělá 3 chyby a prohraje 0:3 smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Toho se přesně bojím a nemusí to být zrovna Zverev...
Reagovat
smazaný uživatel
Právě tohle musí odstranit v hlavě.

Pokud bude podávat tak, jako včera, tak je unbreakable, to jsou mrdy jako svině, druhý úder (pokud nějaký je) je konečná, zlepšil mezihru, chodí na sako, včera 60W, 35UE.

Letos mu fakt věřím.
Reagovat
Pe3k
Já víc věřím Cipískovi, ten se podle mě utká v semifinále Jokerem a má největší šanci ho porazit.Ve finále se Nole asi bude porážet těžko, ikdyž Thiem a Medvěd mají také šanci Srba skolit smile
Reagovat
paddy
Je rozdíl podávat proti Djokovičovi nebo někomu jinému
Tsitsi by Zvereva porazil, ale pokud vím, tak ve QF ještě nejsou smile
Reagovat
smazaný uživatel
To nevíme.

Nikdy se nepotkali na GS a Tsitsipas porazil Zvereva 5x z toho 3x loni, kdy měl Zverev nejhorší rok své kariéry a prohrával s Fritzem, Veselým, Munarem atp.

Navíc se nikdy nepotkali na GS, což může hrát roli. Je otázka, jak by případné QF zvládli, Stefan byl tak daleko jednou, Saša 2x
Reagovat
Marduch
souhlas, tenhle povrch jednoznačně hraje Tsipovi do karet a prázdné tribuny neutralizují atmosféru a tíhu posledních kol. Myslim, že ideální konstelace pro výsledkový průlom na GS..
Reagovat
smazaný uživatel
Nole je spokojený s prázdnými tribunami.

Konečně všichni nefandí jeho soupeři.

Tennis fans layout

1.Federer
2. Nadal
3. Everyone who plays Djokovic
Reagovat
paddy
To jsem zapomněl zmínit v turnajové prognóze jako výhodu smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Omyl... Djokovic ma publikum rad, a dokonce prohlasil, ze kdyz jde proti nemu, tak ma uz naucene, ze misto Fedex, Rafa atd. slysi Nole, Nole...byl o tom celkem rozsahly rozhovor na Puntu.
Rekl, ze to mozna nekomu muze prijit divne, ale ze mu to hodne pomaha, a dodava mu to hodne sil....takze sam nevi jak bude reagovat na to, ze tam publikum neni. Brat to u neho jako vyhodu je minimalne odvazne tvrzeni...
Reagovat
smazaný uživatel
Bez lidí to musí srát úplně každého, ten turnaj je komedie.

Vše kvůli viru, který tady bude už napořád.
Reagovat
turista
No na 3 vítězné to budou mít s Djokerem těžké. Ale i on s nimi.
Reagovat
Mayo
Novak Djokovic prekona Jimbovych 109
Reagovat
turista
Kéž bys měl pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám že ne.

Zachrání to planetu. Ti Srbové by se pak nedali vydržet.
Reagovat
Mayo
Veď to sa nedajú už teraz smile
Reagovat
turista
Myslím, že Srbové jsou v pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Sock je tragicky uz dva roky, uz 5 setov s Cuevasom bolo uhaluzených.

Fakiny Fokina vyhral z pozicie "outsidera" prve kolo a hral naozaj dobre. Je to next gen tipek, sice podcenovaný, ale urcite ma sancu vyhrat aj tretie kolo s Norriem.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě, ale čekal jsem, že ten set s Mannarinem uhraje.

Ale neměl zájem a šlo to vidět.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mně taky občas po vyndání prádla z pračky chybí ponožka. Asi se mu v odstředivce zamotala hlava a ztratil se. Pořád se hledá a ne a ne najít tu svou druhou (lepší) polovičku. No já ponožce moc přeju, aby byla zas kompletsmile. Když to nepůjde, ať se vrhne aspoň na debly. Už to sice není úplně ono, ale tak pár vítězství by nejspíš urval...
Reagovat
Mantra
první vlaštovka, je podzim to bude za chvíli hejno, Eda ukázal návod, prostě musí být top oustředěný a trpělivý, pak to jde a i nejlepší hráč (myšleno výsledkově) prostě povolísmile
Reagovat
paddy
smile
Tyto plané naděje vydrží maximálně do posledních gemů zápasů, kdy outsider mentálně zkolabuje po vzoru Bautisty nebo Raoniče smile
Reagovat
Krisboy
...nebo Federera smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nebo Davida G.
Reagovat
Mantra
však píšu že jde o návod, sám musíš uzat, že kdyby to jeden vydržel, tak se dá - já nepíšu, že to bude dneska/tenhle turnaj,ale o tom jak na to, ono to přijde, to je jasné jako že ráno vyšlo slunce, to nejde okecat, prostě jednou se i my co nefandíme tomuhle balkánci, dočkáme, jinak v pořádku,dokud je lepší, prostě vyhrává
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist