Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kvitová: Kdybych musela kvůli koronaviru na US Open skončit, bylo by to hrozně nepříjemný

Postupně si zvyká na zvláštní podmínky letošního US Open, i když pro ni nejsou příjemné. Petra Kvitová je ale schopná se namotivovat více než při náhradě za turnaj v Cincinnati, která na kurtech ve Flushing Meadows newyorskému grandslamu předcházela. Nepříjemné je pro ni ovšem čekání na výsledky pravidelných testů na koronavirus. "To bych byla naštvaná," řekla k možnosti, že by musela na turnaji nedobrovolně skončit.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP

Minulý týden, kdy prohrála hned svůj úvodní zápas s krajankou Marií Bouzkovou, si na liduprázdných kurtech připadala jako na tréninku.

"Teď vím, že se koná grandslam, a doléhá to na mě. V prvním zápase asi tolik ne, ale dneska jsem nervy cítila. Tak to má být, takže jsem svým způsobem ráda," řekla po vítězném zápase druhého kola proti Ukrajince Kateryně Kozlovové.

Diváci ji při důležitých zápasech obvykle strhnou, ale na to teď spoléhat nemůže. "Musím se pořád koncentrovat na to, že jsem na kurtu sama se sebou, a povzbuzovat se. To je momentálně to nejdůležitější a pořád se to učím. Na druhou stranu to v sobě mám, vždycky jsem na kurtu bojovala, teď to ze sebe musím jen dostávat trochu jinak," popisovala.

Je nám líto, video expirovalo.
Do 2. kola US Open postoupily Karolína Plíšková, Kvitová i Vondroušová

Klidu jí nepřidá čekání na výsledky testů na koronavirus. Doplatil na ně Francouz Benoit Paire, který měl být sedmnáctý nasazený, ale kvůli pozitivnímu testu byl z turnaje těsně před jeho začátkem vyřazen.

"Čekání na esemesku je zvláštní. Když už vidíte, jak vám píšou, a jen čekáte, jestli je tam negativní, nebo pozitivní, to je fakt docela nepříjemný. Může se to stát a bylo by to hrozně nepříjemný. Jsem v turnaji a byla by hrozná škoda, kdybych musela skončit kvůli tomu, že jsem pozitivní," řekla turnajová šestka.

Třicetiletá tenistka nad tím přemýšlí, ačkoliv je na sebe hodně opatrná. "S nikým se nestýkám, nechodím k nikomu blízko, dezinfikuju si ruce tak stokrát za den. Fakt si dávám bacha."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články