Kamarádi, máme vás rádi: S plyšovým Jůhelákem žiji 40 let, přirostl mi k srdci, říká Jiří Lábus

Jiří Lábus a jeho plyšový kamarád
Jiří Lábus a jeho plyšový kamarád
Foto: nextfoto.cz
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 3. 9. 2020

Kamarádi, máme vás rádi! Věta, kterou se 40 let loučí legendární Jůheláci s dětmi na obrazovkách veřejnoprávní televize. Oblíbeným plyšovým postavičkám své hlasy propůjčili herci a dabéři Jiří Lábus a Ota Jirák. "Přirostl mi za tu dobu k srdci," řekl pro ŽivotvČesku.cz Jiří Lábus.

S kolegou Otou Jirákem se Jiří Lábus zúčastnil tiskové konference k novinkám podzimní sezony dětské stanice České televize s názvem »ČT :D«. 

"Za těch 40 let mi přirostl k srdci, to by jinak ani nebylo možné. Zkrátka 40 let je 40 let. Doufám, že se tím bude nadále bavit dětské publikum," řekl pro ŽivotvČesku fenomenální herec Jiří Lábus, který za roky své kariéry ztvárnil desítky filmových a divadelních rolí.

Studio Kamarád se poprvé na obrazovkách Československé televize objevilo 4. ledna. Ještě o několik týdnu starší jsou jeho dva hlavní protagonisté – Jů a Hele, kteří začali svou televizní kariéru ve zkušebním vysílaní na konci roku 1980.

Postavičky Jůheláků jsou úžasně nakresleny a vymyšleny, mimo pusy se jim nehýbe obočí, a pro dětského diváka představují něhu, něco milého, příjemného.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.