Komedii Patrika Hartla Prvok, Šampón, Tečka a Karel, ve které budou všichni nazí, uvidíme v kinech o Vánocích

Komedii Patrika Hartla Prvok, Šampón, Tečka a Karel, ve které budou všichni nazí, uvidíme v kinech o Vánocích
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Film vypráví o krizi středního věku, ve kterém si čtyři kamarádi kladou otázky o vlastní důležitosti a hecují se v jejím překonání. Oblíbeného spisovatele Patrika Hartla inspirovala vlastní zkušenost, kdy si na tyto otázky odpověděl velmi odvážným činem.

V hlavních rolích čtyř kamarádů uvidíme herecké špičky Martina Hofmanna, Hynka Čermáka, Davida Švehlíka a Martina Pechláta. Herci museli překonat vlastní stud a na place se několikrát svléknout. “Věřili tomu příběhu natolik, že do toho šli dobrovolně,” dodává Hartl. Obnažené scény se natáčely třeba i v centru Flora za plného provozu. 

Sám Patrik Hartl se při psaní předlohy chtěl přesvědčit, že nepíše o něčem, čeho by sám nebyl schopen a výzvu překonal, když jako naháč přeběhl přes Staroměstské náměstí. Na svých webových stránkách k akci “Nebuď sráč!” vyzývá i veřejnost. 

“Běh bez oblečení je osvobozující. Člověk žije léta s nánosem různých rolí, ale když běžíte nahý, jste prostě jen naháč. Pokud překonáte svou vlastní důležitost, získáte pocit síly,” potvrzuje Hartl.  

Předloha k filmu vznikla nejprve jako filmový scénář, který v roce 2012 Hartl přepsal do knižní podoby. Kniha se stala bestsellerem a z divadelního režiséra se stal jeden z nejčtenějších spisovatelů. Podobné ambice má Hartl i s filmem: “Jsem šťastný, protože moje představa se velmi blíží výsledku a pokud se to lidem nebude líbit, tak jsou divní, protože ten film je prostě super!”

Přesvědčit se budeme moct v kinech o vánočních svátcích.