Lucie Zezulová si v Himálajích splnila sen

Lanový most_cestou_na_Tilicho_LakeMladá cestovatelka, absolventka velkomeziříčského gymnázia Lucie Zezulová si v listopadu 2019 s kamarádkou splnila svůj dlouholetý sen a vypravila se na jeden z nejkrásnějších treků světa kolem masivu Annapurny, která má celkem sedm vrcholů. Během dvacetidenního pěšího putování v horách mohly cestovatelky poznat a obdivovat rozmanitou faunu a floru, život a přívětivost místních obyvatel, prastaré hinduistické a buddhistické kláštery a zejména majestátní velehory. Prošly nejprve krajinou subtropického pásma s palmami, poté rododendronovými lesy, hlubokými údolími i malebnými kamennými vesničkami, kde přespávaly. Vrcholem treku byl přechod vysokohorského sedla Thorong La ve výšce 5416 m. n. m., ze kterého se naskýtaly úchvatné výhledy na pohoří Annapurna, Dhaulagiri, Nilgiri a ostatní velehory. Lucie Zezulová shrnuje dojmy z cesty svých snů:

„Lidský život se prý neměří počtem nádechů, ale počtem momentů, které nám dech vzaly. A právě těch bylo navzdory fyzické námaze, silnému větru, chladu a nedostatku kyslíku opravdu mnoho. Nad krásami nepálských hor se skutečně tají dech."

Helena Švecová

Jezero Tilicho_Lake

Výhled na_masiv_Annapuren

Sedlo Thorong_La_5416_mnm

Budhistická stúpa_v_Manangu

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.