Edňácké tipy na září: Ridley Scott, mise na Mars a sestra Ratchedová

Edňácké tipy na září: Ridley Scott, mise na Mars a sestra Ratchedová

Startuje nová seriálová sezóna, která udeří hned plnou silou. Zajímavých novinek totiž přinese nepřeberně, vybere si mezi nimi snad každý. Navíc nám nabídne jména jako Hilary Swank, Jude Law, Jeff Daniels, Ridley Scott, Ryan Murphy, Sarah Paulson či Chris Rock. Je toho tolik, že nebudete vědět, co dřív.

13 0
3.9.2020

@KevSpa

Koronavirus sice pořádně narušil právě začínající seriálovou sezónu a na návrat některých podzimních seriálů si ještě chvíli počkáme, ale v září se přesto bude na co dívat. Po více než tříleté pauze se konečně vrací Fargo se čtvrtou řadou. Ta měla mít původně premiéru už v dubnu, ale kvůli pandemii byla odložena. Naštěstí ten posun nebyl tak výrazný, jak jsme se možná obávali. Děj se bude odehrávat v Kansas City padesátých let a my budeme svědky války mezi zločineckými syndikáty. V hlavních rolích se můžeme těšit na Chrise Rocka, Jasona Schwartzmana, Bena Whishawa či Timothyho Olyphanta. Nebude chybět notná dávka absurdních stituací a černého humoru, jak naznačuje trailer.

Z novinek mě nejvíce zaujalo netflixovské drama Away. Příběhy o astronautech, kteří musí opustit své blízké a vydat se na nebezpečnou misi, sice nejsou moc originální, ale to mi vůbec nevadí. Zvlášť když hlavní roli ztvárňuje oscarová Hilary Swank (Million Dollar Baby) a v dalších rolích uvidíme třeba Joshe Charlese (The Good Wife) nebo Marka Ivanira (Homeland). Z traileru to vypadá na seriál, který bude hrát trochu na city, ale i takové si čas od času ráda dopřeji. Za Away navíc stojí producenti mých oblíbených seriálů Friday Night Lights a Parenthood, takže není co řešit.

Na hvězdné obsazení láká i mysteriózní drama The Third Day od HBO. Ostrov u pobřeží Británie skrývá mnoho záhad a my se na něj vypravíme společně s Judem Lawem, Naomie Harris, Emily Watson či Paddym Considinem. Trailer vypadá slibně, uvidíme, jaký bude výsledek.

Vcelku poutavě vypadá i drama We Are Who We Are o přátelství dívky a chlapce, kteří dospívají na vojenské základně v Itálii. Na seriálu se mimo jiných podílí i Luca Guadagnino, režisér snímku Call Me by Your Name, který svou atmosférou aspoň podle traileru připomíná.

Milovníci politických dramat si v září přijdou na své díky minisérii The Comey Rule stanice Showtime. Sledovat budeme souboj bývalého ředitele FBI Jamese Comeyho (Jeff Daniels) s prezidentem Donaldem Trumpem (Brendan Gleeson). Podle traileru to vypadá na skutečnou lahůdku pro náročnější diváky. Kromě dvou hlavních hvězd se navíc můžeme těšit na další zvučná herecká jména – Holly Hunter, Michaela Kellyho, Jennifer Ehle či Scoota McNairyho. A tím výčet zdaleka nekončí.

Se svou novinkou se nám představí také Ryan Murphy. Tentokrát se rozhodl zpracovat origin sestry Ratchedové z Přeletu nad kukaččím hnízdem. V seriálu Ratched budeme sledovat začátky sadistické sestry z psychiatrického ústavu. Do titulní role byla obsazena Murphyho oblíbenkyně Sarah Paulson, které budou sekundovat kupříkladu Judy Davis, Corey Stoll či Sharon Stone.

KevSpa se po tříleté pauze nemůže dočkat Farga. Foto: FX

@1Bobesh1

Nová seriálová sezóna se nám pomalu rozebíhá. Září nám naservíruje řadu zajímavých novinek a jednou z nich je zcela jistě Away aneb seriálový Marťan. Lidé se připravují na svoji první cestu na Mars. Pro astronauty, kteří mají vstoupit na tuto planetu jako první, je to velká čest, jenomže to pro ně znamená vzdát se na tři roky všech svých blízkých. Ano, celá mise má trvat tři roky, což je ukrutně dlouhá doba. Netflix nám tak tímhle kouskem bude hrát především na city, což už prozrazuje samotná upoutávka. Kapesník do ruky a jdeme se dívat.

Kromě novinek se dočkáme i řady návratů. Zde stojí za vyzdvihnutí zcela jistě The Boys. Banda se vrací se druhou řadou a čeká nás řada změn. Supráci doplní své počty a vší silou se pustí do honu proti Bandě. Ti se stávají nejhledanějšími lidmi v USA, takže se budou muset hodně otáčet, aby se dokázali ukrýt před Homelanderem a jeho šesti pomocníky.

1Bobesh1 si do Bedny přidá Away. Foto: Netflix

@lukascoolarik

Září 2020 přinese minimálně tři seriály, na které se těším – z toho jeden návrat a dvě novinky. Začnu Fargem, výbornou antologií, za níž stojí Noah Hawley. První tři řady rozhodně nezklamaly a každá nabídla něco trochu jiného. Tento měsíc má na stanici FX premiéru čtvrtá série, o které jsem si toho záměrně moc nezjišťoval. Vím jen to, že hlavní role se chopil Chris Rock. Snad tedy půjde o další vydařené pokračování.

Z nových počinů mě zaujala akční komedie Two Weeks to LiveMaisie Williams (Game of Thrones). Pokud trailer nelže, mělo by jít o příjemnou oddechovou záležitost, která mi lehce připomíná The End of the F***ing World.

A na závěr zmíním politickou minisérii The Comey Rule podle skutečných událostí, přesněji podle stejnojmenné knihy bývalého ředitele FBI Jamese Comeyho. Tento seriál mě láká hvězdným obsazením (například Jeff Daniels, Brendan Gleeson, Scoot McNairy a Jonathan Banks), zajímavým zaměřením a taky tím, že pochází z dílny stanice Showtime, která loni přinesla podobně laděný The Loudest Voice.

Lukascoolarik se těší na hvězdné obsazení v The Comey Rule. Foto: Showtime

@Valada06

Září je tu a s ním i nová dávka seriálů. Start tradiční seriálové sezóny byl sice odložen, i tak ale září nabízí několik zajímavých novinek. Jednou z nich je netflixovská novinka Young Wallander, která bude mít premiéru už 3. září. Seriál sleduje mladého Kurta Wallandera, který právě dokončil studium na policejní akademii a hned se dostává k vyšetřování brutálního zločinu. Trailer vypadá zajímavě a slibuje spoustu záhad a napětí. Co víc si od kriminálního seriálu přát?

Velice zajímavě vypadá i sci-fi novinka HBO Max s názvem Raised by Wolves. Příběh mi drobně připomíná loňský film I Am Mother od konkurenčního Netflixu. Zdá se ale, že v tomhle případě půjde o mnohem surovější verzi. Pravděpodobně vyzkouším i další netflixovskou novinku s názvem Ratched. V hlavní roli sestry Rachetové, která zabíjí pacienty v psychiatrické léčebně, se objeví Sarah Paulson. Seriál si odbude premiéru 18. září.

Nejočekávanějším navrátilcem je pro mě tento měsíc rozhodně seriál The Boys, který se vrátí s druhou řadou. První série byla naprosto skvělá a už se těším, až uvidím, co nás čeká dál. Trailer na druhou řadu vypadá fantasticky. Dočkáme se už 4. září.

Valada06 je zvědavý na Raised by Wolves od Ridleyho Scotta. Foto: HBO Max

@Lucifrid

Člověk by čekal, že nás v září moc novinek nečeká, protože spousta seriálů se kvůli současné situaci v USA teprve začíná natáčet. Jenže opak je pravdou, novinek nás čeká požehnaně. S čím však koronavirus zamával, jsou nové řady již vysílaných seriálů. Vrací se mi v podstatě jen jeden, a to po velice dlouhé době. Na čtvrtou řadu Farga jsme se načekali, takže doufám, že to bude opět stát za to a smlsneme si na skvělé jednohubce. Tentokrát se podíváme do 50. let a budeme sledovat souboj mafiánských rodin. K The Boys jsem se stále ještě nedostala, ale plánuju, že si během podzimu dám maraton rovnou dvou řad, protože Amazon nám v září naservíruje druhou řadu tohohle drsného pohledu na tak trochu jiné superhrdiny.

Z novinek se asi nejvíc těším na The Comey Rule, kde si Jeff Daniels zahraje bývalého ředitele FBI, který se dostal do střetu s prezidentem Trumpem. Toho ztvární Brendan Gleeson a ukáže se i Michael Kelly. Všechny tři mám moc ráda a nemůžu se téhle novinky od Showtime dočkat. Jeff Daniels je Pan herec, což předvedl nejen v excelentním The Newsroom nebo předloni ve skvělé minisérii The Looming Tower. Brendana Gleesona jsem si zamilovala jako nerudného Billa Hodgese z Mr. Mercedesa, adaptace díla Stephena Kinga. A Michaela Kellyho asi netřeba představovat, jeho Doug Stamper z House of Cards je nezapomenutelný. Láká mě i novinka Netflixu Away, v níž se představí Hilary Swank (Boys Don't Cry) jako astronautka Emma, jež se chystá na dlouhou misi na Mars. Na Zemi za sebou nechá svou rodinu, kterou musí na tři roky opustit. Trailer slibuje skvělé drama, jež bude nejspíš všechno, jen ne nudné.

Britská stanice Sky One nabízí šestidílnou černou komedii Two Weeks to Live, ve které se představí Maisie Williams jako dívka, jež se vydá na cestu za pomstou. Dalším želízkem v ohni od Sky One je minisérie The Third Day, která vznikala v koprodukci s HBO. V ní zazáří Jude Law a Naomie Harris, jež se vydají na tajuplný ostrov, na kterém půjde o přežití. Amazon si pro nás připravil mysteriózní drama Utopia, v němž půjde o jednu velkou konspiraci, stejně tak jako v komediální novince Woke od Hulu.

Největšími lákadly září jsou z diváckého pohledu sci-fi od Ridleyho Scotta Raised by Wolves a prequel Přeletu nad kukaččím hnízdem, Ratched. V první jmenované novince dostanou na HBO Max dva androidi za úkol vychovávat na tajuplné planetě lidské děti. Přesvědčte se v traileru, že minimálně pilotní epizoda je pro fanoušky sci-fi povinností. Ratched by dle předpokladu měl být psychologický thriller, jenže za seriálem stojí tvůrce American Horror Story či 9–1–1 Ryan Murphy. Upoutávka stejně jako obsazení v čele se Sarah Paulson, Coreym Stollem a Sharon Stone dává jasně najevo, že Netflix nám tentokrát přinese něco hodně speciálního.

Lucifrid se těší na novinku od Ryana Murphyho Ratched. Foto: Netflix

Která ze seriálových novinek vás láká nejvíc?



Diskuze /3

Horus8

super článek :-)

3.9.2020 | 15:12:40
Rik

Tak už mám všechny tipy v Bedně

3.9.2020 | 17:19:12
OriginalHunter

Tento mesiac vyzerá velmi dobre bojím sa že tie dalšie budú velmi biedne

3.9.2020 | 17:41:36
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Filtr seriálů