bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pastrňák odehrál celé play-off se zraněním. Nebyl ve formě, v jaké jsme potřebovali, řekl Cassidy

3. září 2020, 17:10

Jan Vojkůvka

Sezona pro Boston Bruins skončila v semifinále Východní konference. Pro tým okolo kouče Bruce Cassidyho se jedná o zklamání, byť je nutné uznat, že Tampa Bay byla lepším týmem a postoupila zaslouženě. Boston nesrazila ovšem pouze Tampa, ale také smůla, kterou si vybral i český útočník David Pastrňák. Ten odehrál celé play-off se zraněním.

Cassidy, respektive celý Boston, si od mladého Čecha sliboval v play-off velké věci. Rozhodně k tomu byl důvod. Vždyť Pastrňák v základní části nasázel 48 branek a podělil se s Alexandrem Ovečkinem o pozici nejlepšího střelce sezony.

Jenže po restartu sezony se Pastrňákovi tolik nedařilo. Nehrál sice vůbec špatně, v 10 zápasech dal tři góly a na dalších sedm přihrál, ale to bylo málo. Důvodů je přitom hned několik. 

„Celé play-off odehrál se zraněním v dolní polovině těla,“ odhalil ten nejzásadnější Cassidy. Připomněl tím i třízápasovou absenci, kterou musel Pastrňák podstoupit v úvodním kole proti Carolině. Zatímco během období, kdy Boston ještě hrál, se muselo o zraněních hráčů mlčet, po vyřazení už trenér mohl o těchto věcech hovořit.

„Mohli jste sami vidět, že jeho rychlost nebyla úplně na vrcholu,“ pokračoval Cassidy, který jako další důvod slabších výkonů uvedl také nucenou karanténu, do níž se Pastrňák (a také Ondřej Kaše) po příletu do Ameriky musel uchýlit kvůli kontaktu s člověkem nakaženým nemocí Covid-19. Tím prakticky přišel o tolik důležitý tréninkový kemp, při němž se mohl rozehrát. 

„Jeho a Kašeho (v 11 zápasech zaznamenal čtyři nahrávky) forma a kondice nebyla na takové úrovni, jaká byla potřeba, aby obstála v tvrdých podmínkách play-off. Chyběl jim čas k rozehrání, což byl trochu důvod. Obvykle na to máte celý rok a letos jsme takový luxus neměli,“ podotkl Cassidy. 

Boston v play-off dokázal porazit Carolinu 4:1 na zápasy, v semifinálové sérii s Tampou ovšem stejným poměrem prohrál. Nejvíce se z českého tria forvardů nakonec dařilo Davidu Krejčímu, který ve 13 zápasech (i se skupinou o umístění) zaznamenal bilanci 4+8.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.