Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 2004: Česko - Kanada

Minčev se na Letné uvedl náramně. V přípravě dal gól, Sparta přesto prohrála

Reprezentační přestávku využila Sparta k sehrání přípravného duelu. Letenští v něm nakonec podlehli 1:2 Bohemians 1905. Gól při svém debutu za Spartu vstřelila bulharská letní posila Martin Minčev. Jenže klokani po změně stran výsledek otočili brankami Davida Bartka a Daniela Köstla.

Přípravné utkání Sparta - Bohemians 1905
zdroj: AC Sparta Praha

Bulharský útočník Minčev po Fortelného pasu otevřel skóre už ve třetí minutě. Domácí, za které poprvé nastoupil i uzdravený navrátilec z Boloni Krejčí, ale už další šance neproměnili.

Bohemians srovnali v 55. minutě díky Bartkově povedené střele do horního růžku. Tři minuty před koncem dokonal obrat Köstl po rohovém kopu. Poté ještě Květ trefil tyč sparťanské branky.

"Jsme rádi, že jsme utkání sehráli, protože jsme potřebovali zápasové vytížení pro hráče, kteří toho v poslední době tolik neodehráli," uvedl asistent trenéra Sparty Michal Šmarda.

"Chtěli jsme, aby se dostali do zápasového rytmu a do tempa. Trénovat a hrát zápas je rozdíl. Myslím si, že utkání mělo v určitých fázích dobrou kvalitu a náboj," dodal Šmarda.

Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 1:2 (1:0)

Branky: 3. Minčev - 55. Bartek, 87. Köstl.

Sparta: Holec - Sáček (46. Plavšič), Souček, Lischka, Polidar - Fortelný, Trávník - Karlsson, Ladislav Krejčí II. (63. Hanousek) - Minčev (63. Juliš), Kozák. Trenér: Kotal.

Bohemians 1905: Bačkovský - Dostál, Bederka, Pokorný (46. Hůlka), Vondra (46. Bartek) - Jindřišek (46. Krch), Ljovin (46. Hronek) - Vacek (46. Puškáč), Hašek (46. Köstl) - Osmančík (67. Keita), Nečas (67. Květ). Trenér: Klusáček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články