3. září 2020 • 19:30

Sparta padla v přípravě s Bohemians. Srazil ji vlastní odchovanec

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty a Bohemians využili reprezentační přestávku k sehrání přípravného utkání. Bez hráčů, kteří jsou na srazech s národním týmem, Letenští prohráli 1:2. Rudí bleskově vedli, ale klokani po přestávce skóre otočili.



Bez diváků, ale i reprezentantů si dali ve čtvrtek dostavení fotbalisté Sparty a Bohemians. Na straně Letenských chyběli Adam Hložek, Bořek Dočkal, Ondřej Čelůstka, Ladislav Krejčí ml., Adam Karabec, Lukáš Štetina a Dominik Plechatý. Klokani se museli obejít bez Antonína Vaníčka a Vojtěcha Nováka.

První možnost měli Bohemians, ale pokud Kamila Vacka skončil mimo tři tyče. Na Letné tak jako první udeřili domácí, v jejichž dresu se premiérově od příchodu z Itálie objevil Ladislav Krejčí starší. Po přihrávce Jana Fortelného už ve 3. minutě ale otevřela skóre jiná letní posila – Martin Minčev.

Ladislav Krejčí nastoupil v přípravném utkání proti Bohemians za Spartu poprvé od svého návratu z Itálie
Ladislav Krejčí nastoupil v přípravném utkání proti Bohemians za Spartu poprvé od svého návratu z Itálie

Jednobrankový náskok drželi sparťané až do 54. minuty, kdy ale vyrovnal ranou do šibenice David Bartek. Klokani se chvíli nato radovali podruhé, ale trefa Petra Hronka kvůli ofsajdu neplatila. Největší sparťanskou šanci měl v druhé půli Libor Kozák, který pohotově zakončoval po křížném pasu Michala Trávníka. Gólman hostů Hugo Jan Bačkovský ale zasáhl.

Rozhodující moment přišel v 88. minutě, kdy se po rohovém kopu dostal míč k Danielu Köstlovi a odchovanec Sparty jej z otočky poslal o břevno do branky. Zajistil tak klokanům vítězství 2:1.

„Jsme rádi, že jsme utkání sehráli, protože jsme potřebovali zápasové vytížení pro hráče, kteří toho v poslední době tolik neodehráli. Chtěli jsme, aby se dostali do zápasového rytmu a do tempa. Trénovat nebo hrát zápas je rozdíl. Myslím si, že utkání mělo v určitých fázích dobrou kvalitu a náboj,“ uvedl asistent trenéra Sparty Michal Šmarda.

Přípravné fotbalové utkání:

Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 1:2 (1:0)
Branky: 3. Minčev - 54. Bartek, 88. Köstl.
Sparta: Holec - Sáček (46. Plavšič), Souček, Lischka, Polidar - Fortelný, Trávník - Karlsson, Ladislav Krejčí st. (63. Hanousek) - Minčev (63. Juliš), Kozák. Trenér: Kotal.
Bohemians: Bačkovský - Dostál, Bederka, Pokorný (46. Hůlka), Vondra (46. Bartek) - Jindřišek (46. Krch), Ljovin (46. Hronek) - Vacek (46. Puškáč), Hašek (46. Köstl) - Osmančík (67. Keita), Nečas (67. Květ). Trenér: Klusáček.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud