Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Hvězda komedie Drahé tety a já je po smrti skoro 30 let: Jiří Hrzán zemřel při ošklivé nehodě

Drahé tety a já
Zdroj: Bonton
+ Další fotografie
Filmy
Komedie ze sedmdesátých let Drahé tety a já baví české diváky do dnes. V jedné z hlavních rolí se objevil Jiří Hrzán, který byl tehdejším idolem žen. Jenže bohužel ho potkal tragický osud. Hrzán miloval výšky a to se mu stalo osudným. Zřítil se z jedné z budov, po které lezl, a dva dny po pádu zemřel.

Česká komedie Drahé tety a já byla natočena Zdeňkem Podskalským v roce 1974. Snímek získal ohromnou oblibu a řadu diváků baví dodnes. Jednu z hlavních podstav ve snímku ztvárnil herec Jiří Hrzán. Bohužel talentovanému herci se přihodila nehoda, která ho stála život.

Byl milovníkem žen

Jeho první ženou byla Věra Šmídová, se kterou měl dvě dcery Barboru a Terezu. Bára Hrzánová je dnes známou herečkou.

I přesto, že svoji ženu miloval, nedokázal jí být věrný, a tak se manželé rozvedli. Jiří Hrzán, i když byl malého vzrůstu, dokázal na sebe poutat značnou pozornost a na ženy působil jako magnet. Smysl pro humor a osobité kouzlo k němu přitahovalo ženy z řad manekýn, hereček i zpěvaček. Byl to zkrátka milovník života se vším všudy.

Miloval výšky

Kdo ví proč měl takovou oblibu ve výškách. Rád lezl po hromosvodech, šplhal po římsách domů a výšky ho stejně jako vysoké ženy fascinovaly. Možná toužil po možnosti vzlétnout jako pták. Také za sebe nikdy nenechával hrát kaskadéry a nebezpečné scény si s chutí zahrál sám.

Tato touha se mu ale bohužel stala osudnou. 22. září 1980 odešel z divadla, namířeno měl za svou tehdejší přítelkyní a chtěl si cestu za ní zpestřit šplhem po budově. Z výšky spadl a dva dny po pádu zemřel v nemocnici. Bylo mu teprve 41 let. Zanedlouho od jeho smrti uplyne už 30 let.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy