Explzeňský Herc: I Wolverhampton je rád, že mám nový klub a šanci hrávat pravidelně

Explzeňský Herc: I Wolverhampton je rád, že mám nový klub a šanci hrávat pravidelně

Jednadvacetiletý slovenský středopolař Christián Herc patří anglického Wolverhamptonu, leč už druhým rokem zkouší prorazit v nejvyšší české soutěži.

Po Viktorii Plzeň, v níž příliš šancí nedostal, čeká bývalou naději Dunajské Stredy mise v MFK Karviná. Proč to nevyšlo již na západě Čech?

"Nedostával jsem se moc do nominace k zápasu. Na podzim jsem hrál pouze v jednom duelu MOL Cupu, jinak jsem byl párkrát na lavičce. Na jaře jsem si zahrál pouze pár minut v mistrovském utkání proti Příbrami a ve čtvrtfinále MOL Cupu proti Mladé Boleslavi. Pro mě osobně to bylo zklamání, ale to je minulost. Teď jsem v Karviné a chci co nejvíc hráčům i celému klubu svými výkony pomoct," uvedl v interview pro web mfkkarvina.cz mladík.

Druhou šanci ve Fortuna:ligy už by rád uchopil jinak. "Pochopitelně. Sice jsem byl v Plzni, ale moc jsem tam toho neodehrál. Věřím, že hostování v Karviné bude lepší, věřím tomu. Jsem rád, že jsem tady. Každopádně i Wolves je rád, že mám nový klub a šanci hrávat pravidelně. Uvidíme," pokračoval slovenský reprezentant do 21 let.

Hráč, jenž může nastupovat na pozicích šest či osm, aktuálně dohání tréninkové manko a má trochu rezervy, leč věří, že se do toho brzy dostane a bude to lepší a lepší. Jaký dojem na něj zatím nové prostředí udělalo? "Zatím super. Kabina, stadion, podmínky – paráda. Navíc jsme dobře odstartovali, máme čtyři body z prvních dvou kol a na pár minut jsem naskočil do vítězného utkání v Opavě. Nejsem tady dlouho, proto jsem rád, že mi trenér Jarábek dal šanci aspoň na těch pár minut v soutěžním zápase," zakončil na mfkkarvina.cz Herc.

Čeká Baráka již třetí italská štace a zahraje si s Kuckou? Jeho oblíbený kouč ho láká do Parmy