Jan Vacek
4. září 2020 • 04:45

Rosický, Sáček, Jílek i příbuzný. Kdo bude svědčit v kauze Hašek?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
11
  • Rosický, Sáček, Jílek i příbuzný. Kdo všechno bude svědčit v kauze Hašek?Rosický, Sáček, Jílek i příbuzný. Kdo všechno bude svědčit v kauze Hašek?FOTO: Koláž iSport.cz

    Může to být klíčový bod pátečního rozhodčího řízení ve sporu Sparty s Martinem Haškem. Výslech svědků. Do sídla Fotbalové asociace České republiky se jich dostaví celkem sedm. Čtyři byli navrhnuti letenským klubem, dva si pozvali přímo rozhodci a jednoho strana dotčeného záložníka. Projděte si, kdo všechno bude k ožehavé kauze mluvit.

  • Přizván Spartou

    Petr Hrdlička (člen představenstva Sparty)

    Expert na kontraktace, od podzimu je garantem uzavírání transferových smluv s hráči, jejich agenty a kluby. V této roli nahradil Adama Kotalíka. Právě Hrdlička absolvoval den před odletem na soustředění s Martinem Haškem v kanceláři na Letné ostrou slovní výměnu názorů. Roli hrál logicky i v jednáních s Maccabi Haifa, které mělo o hráče zájem. Kluby se dohodly, hráč s Izraelci nikoli.

    Advokát Petr Hrdlička, člen představenstva Sparty Advokát Petr Hrdlička, člen představenstva SpartyFoto sparta.cz

  • Přizván Spartou

    Tomáš Rosický (sportovní ředitel Sparty)

    Jeden z klíčových aktérů celého sporu. Muž, který byl s Martinem Haškem (do určité chvíle) v kontaktu vůbec nejvíc. Snažil se problém konstruktivně řešit, hledat smírčí cesty. Nepovedlo se. Právě svědectví někdejšího špičkového záložníka může mít na výsledek sporu silný vliv. Rosický se těší značnému respektu, jeho slova mají váhu. Bývalý hráč Arsenalu či Dortmundu umí mluvit přesvědčivě, vhodně argumentovat, vystihnout podstatu věci. Na celé věci mu navíc extrémně záleží.

    Sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický Sportovní ředitel Sparty Tomáš RosickýFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Přizván Spartou

    Miroslav Baranek (vedoucí A-týmu Sparty)

    Na první pohled se to nemusí zdát, bývalý útočník je ale v celém sporu rovněž velice důležitou osobou. Ze své pozice má logicky velmi přesné informace, co se na jednotlivých úrovních v souvislostí s áčkem děje. Měl by být schopen předložit ucelený pohled na celou situaci. V této roli navíc funguje už řadu let, prošel různými etapami sparťanského áčka, může srovnávat.

    Miroslav Baranek, vedoucí prvního týmu Sparty Miroslav Baranek, vedoucí prvního týmu SpartyFoto Jaroslav Legner / Sport

  • Přizván Spartou

    Tomáš Malý (kondiční trenér Sparty)

    Uznávaný odborník, hlavní spojka s mužstvem, pokud jde o fyzickou připravenost. Právě on dbá na to, aby si hráči po sezoně či podzimu vyzvedli tréninkové pomůcky a plnili zadané plány. V zimě byl v kontaktu rovněž s Martinem Haškem. Kopie jeho zpráv nespokojenému záložníkovi jsou součástí spisu, Sparta jimi rozhodně bude argumentovat, aby ukázala, že si hráč své povinnosti neplnil.

    Tomáš Malý, kondiční trenér Sparty Tomáš Malý, kondiční trenér SpartyFoto AC Sparta Praha

  • Přizván Spartou

    Pavel Rada (kondiční trenér Sparty)

    V klubu plní stejnou roli jako Malý, i on má v gesci fyzickou připravenost hráčů. Vyhodnocuje výsledky ze sporttesterů, podílí se na přípravě individuálních tréninkových plánů. I on má velmi přesné informace o tom, jak si Hašek plnil povinnosti, pokud jde o kondiční stránku. Rozhodcům bude schopný říct, v jakém fyzickém stavu se hráč (navíc s týdenním zpožděním) dostavil na začátek zimní přípravy.

    Kondiční trenér Sparty Pavel Rada Kondiční trenér Sparty Pavel RadaFoto AC SPARTA PRAHA

  • Přizván rozhodci

    Michal Sáček (záložník Sparty)

    Zajímavá volba rozhodců. Můžeme se pouze domnívat, proč se rozhodli ukázat právě na něj. Podle všeho by měl rozhodcům popsat běžné fungování hráče v klubu. Jak probíhá komunikace s realizačním týmem, zda dostává všechny potřebné informace včas a podobně. Sáček je založením bezproblémový hráč, své povinnosti si plní svědomitě. Prakticky jen předestře svůj běžný den v zaměstnání. Pro senát jeho výpověď může posloužit jako zrcadlo Haškových slov.

    Sparťan Michal Sáček Sparťan Michal SáčekFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Přizván rozhodci

    Václav Jílek (bývalý trenér Sparty)

    Na střídačce Letenských už od února letošního roku nevládne, v době Haškovy kauzy ale byl ještě ve funkci. Mimo jiné se nacházel v místnosti, kde došlo k hádce mezi Hrdličkou a hráčem. Velmi přesně ví, jakým způsobem Hašek ve Spartě během zimy fungoval. Na klub už navíc nemá žádnou přímou vazbu. To by mělo zajistit, že se dokáže oprostit od jakýchkoli možných vlivů.

    Bývalý kouč Sparty Václav Jílek Bývalý kouč Sparty Václav JílekFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Přizván Haškem

    Martin Hašek st. (trenér, aktuálně bez angažmá)

    Bývalý úspěšný hráč, nyní kouč. A taky otec dotčeného hráče. Svého syna zná dokonale, může rozhodcům nabídnout pohled z druhé strany, připustit je za oponu smýšlení Martina Haška mladšího. Navíc má za sebou bohaté zkušenosti ve všemožných fotbalových rolích. Ke kauze se v čase několikrát třaskavě vyjádřil, jeho slova vzbudila na Letné zlou krev. I na to pochopitelně může přijít řeč.

    Trenér Martin Hašek Trenér Martin HašekFoto Pavel Mazáč / Sport

Vstoupit do diskuse
11

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud