Hlavní obsah

Nové knihy: Forsyth, Kundera, Wilde, Chbosky či Horníček

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový špionážní román Fredericka Forsytha vévodí nabídce knih tohoto týdne. Kromě něj čeká na čtenáře i dílo Milana Kundery, které autor dovolil přeložit do češtiny, publikace klasika Oscara Wilda, spisovatele dobrodružství Jamese Olivera Curwooda a vítěze Literární ceny Knižního klubu Čarostřelec.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Milan Kundera: Slavnost bezvýznamnosti

V českém překladu Anny Kareninové vychází poslední román Milana Kundery napsaný francouzsky. Příběh několika pařížských přátel, jejichž současná setkání v zahradách nebo na večírcích se snově prolínají se zasedáním Stalinova politbyra, je autorovým zlehka a humorně napsaným loučením se s tématy, čtenáři a světem románu obecně. Povzneseně napsaná kniha plná humoru a dobré nálady a první próza, kterou jedenadevadesátiletý autor žijící v Paříži dovolil přeložit do své rodné řeči.

Atlantis, 120 stran, 297 Kč

Obal knihy

Frederick Forsyth: Liška

Nejnovější hit od legendy špionážní prózy. Bývalého britského tajného agenta Adriana Westona vzbudí uprostřed noci telefonát ministerské předsedkyně. Její sdělení je šokující: do počítačových databází Pentagonu, americké Národní bezpečnostní agentury a CIA se dostal hacker. Zdánlivě neproniknutelné firewally překonal neznámý nepřítel nazvaný Liška. Ještě překvapivější je zjištění, že pachatelem je britský mladík Luke Jennings. Ten nic konkrétního nesleduje, nemá žádná tajemství, jen nesmírně brilantní mozek. Zdá se, že vydání do Spojených států ho nemine. Dokud Weston nedostane jiný nápad.

Kalibr, 264 stran, 359 Kč

Obal knihy

Andy Seed, Claire Almonová: Fakt hustá zvířata

Tento průvodce představí zvířata z celého světa, která nemusí mít zrovna to nejvybranější chování, ale jsou naprosto úžasná, ohromující a možná lehce nechutná! Možná že vaše kočka občas vykašle chomáč chlupů, nebo se váš pes vyválí v něčem smradlavém, ale to je slabý odvar oproti tomu, co se dozvíte v této úžasně nechutné knize.

Svojtka, 64 stran, 279 Kč

Obal knihy

Karel Pacner: Konstruktéři raketového věku

Autor, který je českou jedničkou v popularizaci kosmonautiky, přináší v nejnovější rozsáhlé publikaci fakta o tajném souboji vědy a techniky dvou světových velmocí o dobytí vesmíru, ve kterém se startem Gagarina měli navrch Sověti, ale s dobytím Měsíce zvítězili Američané. Vývoj kosmonautiky ovšem pokračuje dál a je strhující. A pokračuje dál i onen nepsaný souboj.

Plus, 584 stran, 449 Kč

Obal knihy

Adrian Gilbert: Waffen-SS

Waffen-SS si během druhé světové války získala pověst nelítostných vojáků, ale také válečných zločinců. Renomovaný britský historik Adrian Gilbert ve své knize předkládá ucelený příběh těchto jednotek od jejich vzniku a rozvoje, přes působení ve válce až po zánik Waffen-SS a poválečné soudy. Pozornosti autora neunikají ani osudy jednotlivců a důsledně dokumentuje mnohé válečné zločiny, které mají příslušníci těchto vojsk na svědomí.

CPress, 448 stran, 590 Kč

Obal knihy

Oscar Wilde: Obraz Doriana Graye

Nadčasový fantastický příběh. Jediná rozsáhlejší próza Oscara Wilda předvádí na fantastickém příběhu aristokrata, jemuž kouzelná moc propůjčila věčnou krásu a mládí, rozpor mezi morálkou a estetickým prožitkem – zatímco Dorian Gray zůstává stále dvacetiletý, jeho dokonalá podoba na plátně stárne a oškliví podle toho, kolik dívčích srdcí zlomil a kolik nadějných mladíků přivedl do zkázy.

COOBO, 264 stran, 299 Kč

Obal knihy

  Stephen Chbosky: Imaginární přítel

Kate Reesovou život naučil, že násilníkovi, co přísahá, jak se polepší, není radno věřit. A tak sebere uprostřed noci svého sedmiletého syna Christophera a společně se vydávají hledat nový život. Cesta je zavede až do malého městečka Mill Grove v Pensylvánii, které je tak odlehlé a zapomenuté, že by je tam nikdy nikdo nehledal. Jenže když necháte jedno nebezpečí za zády, neznamená to, že další na vás už nečeká. A přitom se z počátku zdá, že konečně našli klidné místo k životu. Jenže pak Christopher zmizí. Šest dlouhých dní po něm není ani stopy. Dokud zničehonic nevyjde z lesa na kraji města. Není zraněný, je na něm ale něco divného. Nevrací se totiž sám. V hlavě slyší hlas, který mu napovídá, co má dělat. Hlas, který pro něj má jasný úkol. Christopher musí do Vánoc v lese postavit stromový domek. Pokud to nedokáže, stane se všem v Mill Grove včetně jeho milované maminky něco nepopsatelně strašného...

Kalibr, 656 stran, 499 Kč

Obal knihy

Jan Horníček: Čarostřelec

Laureátem 25. ročníku Literární ceny Knižního klubu se rozhodnutím odborné poroty stal Jan Horníček s knihou Čarostřelec. Jeho rukopis se prosadil v konkurenci 86 zaslaných prací. Je mrazivý únor léta Páně 1789. Cesta z Reichenbergu do Hejnic se klikatí strmým, zalesněným průsmykem. Stmívá se, nad horami vyje a běsní sněhová bouře. Během namáhavé jízdy se v dostavníku seznamují dva muži. Otec Vilém – kněz, který prchá před svou minulostí – a doktor Šulc, podivínský lékař z Vídně. Ti dva mají pramálo společného, brzy se však ukáže, že je dohromady nesvedla náhoda, ale něčí lstivý úklad. Oba vědí až příliš o temném případu svatokrádeže. Pátrání se komplikuje, dva týdny po vyloupení hejnického kostela dojde k sérii krvavých vražd.

Knižní klub, 264 stran, 299 Kč

Obal knihy

James Oliver Curwood: Lovci vlků

Příběh, na který s láskou vzpomínají celé generace čtenářů. Dobrodružství indiánského hocha Wabiho a jeho bílého přítele Roda v lůně drsné kanadské přírody na přelomu 19 a 20. století. Hledání dávných tajemství uprostřed lesů, zasněžených plání, jeskyní, opuštěných srubů a zamrzlých jezer. Lov zvěře, soupeření indiánských kmenů a vůně střelného prachu během zlaté horečky. Text čte Milan Šmíd.

Čti mi!, 6 hodin 42 minut, 150 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám