4 důvody, proč nemůžete získat pekáč buchet

Naplánovali jste si zdravou stravu, našli správná cvičení a těšíte se, až se váš těžce vydřený pekáč buchet objeví v zrcadle. Jenomže dny běží a vy nevidíte nic… No, ono tu totiž jde o víc, než jen o jídlo a cvičení.

nápoje

Všichni lidé se rodí s pověstným pekáčem, ale u většiny lidí se svaly postupně skryjí pod vrstvou tuku na břiše. To, že vaše svaly vidíte vyrýsované, znamená pouze to, že máte nízké procento tělesného tuku. Práce se svaly pomocí konkrétních cviků jim pomůže se zvětšit a vyrýsovat se, ale to jak dobře budou vidět, ovlivňují ještě další faktory.

Máte hodně tělesného tuku

To, že nemáte na břiše pekáč, neznamená, že nemáte svaly nebo že nejste fit. Může to jen znamenat, že máte více tělesného tuku. Zaměřte se na příjem kalorií a ujistěte se, že jíte vyváženou stravu a nepřijímáte zbytečné kalorie. Můžete také zvážit, že do týdenního plánu vmáčknete několik dalších cvičení, abyste spálili více kalorií. Například HIIT trénink je pro spalování dalších kil při zachování svalové hmoty perfektní.

Zadržujete vodu

Často nejsou svaly vidět, protože tělo zadržuje vodu. To je způsobeno tím, že jíte příliš mnoho cukru, soli nebo obojího. Sůl způsobuje, že vaše tělo zadržuje vodu, zejména kolem břicha. Podobně cukr může také zvýšit břišní tuk a podpořit zadržování vody.

Děláte špatný druh cvičení

Sedy lehy nejsou ideálním řešením pro budování břišních svalů. Ve skutečnosti mohou často všechno zhoršovat, zejména pokud jste žena po porodu. To, že jste si vybrali špatný druh cvičení, poznáte, když vidíte hodně výraznou lineu albu (střední čára, která dělí břišní svaly), nebo pokud máte pocit, že se zhoršilo vaše držení těla a vaše břicho se vypoulilo dopředu. To je znamení, že byste mohli mít svalovou disbalanci a při cvičení ulevujete břišním svalům, měli byste se proto soustředit na přímé břišní svaly.

běh

Hormony jsou v nerovnováze

Hormony ovlivňují tvorbu svalů u všech, ale u žen po porodu ještě o něco víc. K hormonální nerovnováze vede mnoho dalších příčin – málo spánku, stres, léky atd. Nejde však jen o ženský problém. Muži mohou mít také hormonální nerovnováhu, která může způsobit zadržování tuků a ovlivnit, jak dobře je vidět jejich sixpack. 

Existuje několik přirozených způsobů, jak zvýšit hladinu růstového hormonu (GH) v těle, které přirozeně klesá s věkem. Patří mezi ně dostatek spánku, cvičení a konzumace vyvážené stravy. Pro řízení hladiny stresového hormonu kortizolu je dobré zvážit i použití technik snižování stresu, jako jsou meditace, dechová cvičení a jóga.

jóga

Vytvořit komplexní, dobře fungující cvičební postup, který účinně spaluje tuk, posiluje vaše svaly a zapojuje střed těla, není jednoduché, ale jde to. Pamatujte si však, že hubnutí jen jedné části těla je mýtus, správně byste měli hubnout rovnoměrně po celém těle. Poctivé cvičení je však jen malá část, která vede k získání těla, které milujete. Kýženého výsledku dosáhnete jedině v případě, že se vám podaří správně nakombinovat cvičení, stravu a psychickou pohodu. Nezapomeňte si proto stoupnout před zrcadlo a pochválit se za své výsledky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies