Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Veslaře čeká evropský šampionát do 23 let. V Duisburgu pojede 650 lidí, Cincibuch chce třetí titul

Osm českých posádek se představí na mistrovství Evropy ve veslování do 23 let, které se o víkendu uskuteční v Duisburgu. Na první velké mezinárodní akci v této sezoně bude startovat rekordní počet 650 veslařů z 32 zemí.

Jiří Kopáč, Jan Vetešník, Milan Viktora a Jan Cincibuch se stříbrnou medailí z ME
zdroj: AP autor: Darko Bandic

Mezi nejvýraznější postavy české výpravy patří skifař lehkých vah Jan Cincibuch, který bude usilovat již o třetí titul kontinentálního šampiona v této věkové kategorii. Dvaadvacetiletý veslař vyhrál v letech 2017 a 2019.

Před rokem na řeckém jezeře Pamvotis získali čeští reprezentanti tři medaile. Vedle Cincibucha se na stupně vítězů prosadily i ženská dvojka bez kormidelnice lehkých vah a mužská párová čtyřka lehkých vah.

Z loňských medailistů bude vedle Cincibucha v Duisburgu startovat jen Jonáš Friedrich, jenž letos usedne do dvojskifu lehkých vah s Vojtěchem Málkem.

V české výpravě je ale i několik juniorských mistrů Evropy a světa, například světový šampion na párové čtyřce z roku 2016 Jan Fleissner se bude snažit prosadit na skifu. Hned dvakrát ovládla juniorské MS na osmiveslici Marie Štefková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články