3. 9. 2020 Petr Pavlík

Junioři odstartují sezonu proti Liberci

V pátek 4.9. odstartují naši junioři novou sezonu 2020/2021! Svěřenci trenéra Richarda Žemličky budou chtít vylepšit svoje počínání z uplynulého ročníku a zároveň hned od začátku nabrat co nejvíce bodů. Sparťané v úvodních dvou zápasech narazí na Liberec a Mladou Boleslav.

Skalp Olomouce i přesvědčivá výhra nad Motorem

Přípravné zápasy juniorů

  • Sparta - Vary 3:1
  • Slavia - Sparta 1:3
  • Slavia - Sparta 3:2
  • Pardubice - Sparta 4:2
  • K. Vary - Sparta 3:1
  • Ml. Boleslav - Sparta 6:4
  • Sparta - Budějovice 4:0

Pražané v rámci předzávodního období sehráli celkem jedenáct přípravných utkání včetně pražského derby. Naši juniorští mladíci vkročili do přípravné fáze domácím vítězstvím proti Karlovým Varům a Slavii, ale posléze museli skousnout dvě porážky v řadě. Sparťanská mašina se nakopla až v duelu s Olomoucí, se kterou náš tým dlouho držel krok a nakonec zvítězil o gól.

Sparťanům se však na povedený duel s Hanáky navázat nepodařilo, jelikož hned nato podlehli Chomutovu, dvakrát Pardubicím, Karlovým Varům a naposledy Mladé Boleslavi. V generálce na novou sezonu si však poradili s českobudějovickým Motorem jednoznačně 4:0 a zároveň zapsali první vítězství v přípravě s čistým kontem v zádech.

TURNAJ O POHÁR PRIMÁTORA V PARDUBICÍCH 2020

  • Liberec - Sparta 2:1
  • Sparta - Olomouc 3:2
  • Sparta - Chomutov 0:3
  • Pardubice - Sparta 3:0

  • Start nové sezony: prvním soupeřem bude Liberec

    Úvodní program nového ročníku bude pro náš tým velmi nabitý. Hned v prvním kole narazí sparťané na soupeře z Liberce a hned o den později změří v domácím prostředí síly s Mladou Boleslaví. V září čeká náš tým celkem osm zápasů, čtyři doma a stejný počet na venkovních kluzištích. První dvojzápas venku Pražané sehrají v Pardubicích a v Hradci Králové.

    Ve druhé polovině září přijede do hlavního města brněnská Kometa, proti které budou svěřenci Richarda Žemličky usilovat o prodloužení vítězné série z uplynulé sezony. Dalším zajímavým soupeřem v příští sezoně bude rakouský Salcburk, se kterým se naši hokejisté nejprve střetnou na domácí půdě. Ostré derby pražských „S“ je na programu až koncem října v Edenu.


    Posily sparťanského týmu a nový kapitán

    Jednou z nejvýraznějších sparťanských posil na novou sezonu by měl být útočník Petr Hauser, který za sebou zanechal velmi povedený ročník v barvách plzeňského dorostu. K tahounům by se měl zařadit mimo jiné i Michal Vitouch nebo Tomáš Kulhánek, jenž byl v průběhu herní přípravy jmenován novým kapitánem mužstva.


    Útočník Zembol: Musíme hrát zodpovědně

    Sparťanský tým na nadcházející sezonu je utvořen z několika zajímavých jmen včetně tradičních opor. Novou tváří mezi juniory je také útočník Jakub Zembol, který nedávno oslavil své sedmnácté narozeniny. „Na novou sezonu se už všichni moc těšíme. Přeci jenom čekání na další ostrý ligový zápas bylo už dlouhé,“ přiznává a jedním dechem dodává: „Jakou roli budu mít ještě nevím, ale samozřejmě chci co nejvíce pomáhat týmu hlavně v předbrankovém prostoru.“

    Sám Zembol v uplynulém ročníku působil ve sparťanském dorostu, v nadcházející sezoně se tady popere o svou šanci v nejstarší mládežnické kategorii. „Určitě to bude jiný level jak v rychlosti, tak v chytrosti. Hráči jsou už zase o něco víc vyspělejší. Celá soutěž bude podle mě hodně vyrovnaná,“ komentuje mládežnický talent.

    Jak již bylo zmíněno, sparťané v úvodních dvou kolech narazí nejprve na Liberec a poté se střetnou s Mladou Boleslaví. „Oba týmy mají hru založenou na výborném bruslení, čekají nás těžké zápasy. Když budeme plnit pokyny od trenérů a hrát jednoduše v obranném pásmu, máme velkou šanci na úspěch. Samozřejmě chceme do sezony vstoupit vítězně,“ pokyvuje.

    Jeho tým v přípravě sehrál slušnou porci jedenácti duelů, ve kterých se sparťané zaměřovali na řadu věcí. „Trenéři kladou největší důraz na dodržování systému jak při přechodu obranného, tak i útočného pásma. Všichni se snažíme makat na sto procent. Věřím, že můžeme dojít daleko,“ říká Zembol. A v čem je podle něj největší síla týmu? „Dokážeme držet při sobě, vyhecovat se a hrát jeden za druhého. Když budeme proměňovat své šance, můžeme být hodně silní,“ uzavírá.

    FOTO: Juniorský hokej


    PRVNÍCH PĚT ZÁPASŮ:

  • 1. kolo: Sparta - Liberec
  • 2. kolo: Sparta - Ml. Boleslav
  • 3. kolo: Hradec Králové - Sparta
  • 4. kolo: Pardubice - Sparta
  • 5. kolo: Sparta - Kometa

  • Soupiska juniorů pro sezonu 2020/2021:

    BRANKÁŘI: Jakub Krbeček, Josef Sluka

    OBRÁNCI: Andrej Adamec, Filip Ducháč, Marek Chvátal, Tomáš Kulhánek, Tomáš Tomek, Jakub Tůma, Roman Vandirek

    ÚTOČNÍCI: Petr Hauser, Michal Klimo, Jakub Konečný, Tomáš Krchňák, Jan Krupička, Maxim Kubánek, Matěj Kuracina, Adam Mácha, Josef Slavíček, David Straka, Oto Theimer, Tomáš Václavík, Michal Vágner, Michal Vitouch, Jakub Zembol


    Partner mládeže:

    AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

    Buchtele: Ve Spartě jsem si vytvořil domov

    Konečný: Šance ve Spartě jsem si vždycky vážil

    Vstupenky na MS jsou stále k dispozici

    Daníček před MS: Porveme se o medaili!