Jan Vacek
4. září 2020 • 12:21

Tetteh už je v Malatyi, čeká ho prohlídka. Sparta s Turky dál jedná

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
26
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odchod Benjamina Tetteha ze Sparty je znovu o kus blíž. Podle informací serveru iSport.cz africký útočník ve čtvrtek večer odletěl do Malatye, během pátku měl v tamním Malatyasporu absolvovat zdravotní prohlídku. Kluby nadále jednají o přesných parametrech transferu, dohoda se v tuhle chvíli jeví velmi pravděpodobně.



Není žádným tajemstvím, že možný přestup Benjamina Tetteha ze Sparty je v posledním období mimořádně žhavým tématem. Server iSport.cz už v průběhu týdne informoval, že by střelce z Ghany do svých řad rád získal Malatyaspor.

Nyní je tenhle transfer znovu o kus blíž. Tetteh totiž už ve čtvrtek večer odletěl do Turecka, kde by se měl během dneška podrobit komplexní lékařské prohlídce. „Všechno je na dobré cestě,“ potvrdil zdroj blízký samotným jednáním.

V tuhle chvíli ovšem platí, že nic není oficiálně hotového. Zbývá totiž učinit ještě několik kroků. Jedním z nich je shoda mezi hráčem a Malatyasporem na podmínkách vzájemné spolupráce, druhým pak dohoda na úrovni samotných klubů. Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Sparta s tureckou protistranou nadále jedná, v řešení jsou technikálie ohledně transferové smlouvy i finančního plnění. Dle informací iSport.cz se pracuje s variantou ročního hostování (za 20 milionů korun) s následnou opcí. V součtu by Letenští za třiadvacetiletého útočníka, kterého získali v létě 2018 z Bohemians, měli v tomto případě vyinkasovat s bonusy až 4,5 milionu eur, tedy zhruba 120 milionů korun.

Rodák z Accry v rudých barvách odehrál dohromady 75 utkání, ve kterých nasázel 19 branek a přidal devět asistencí. V posledních měsících však jeho pozice v mužstvu kouče Václava Kotala kontinuálně oslabovala, do nové sezony vstoupil až v roli útočníka číslo čtyři. V týmové hierarchii ho postupně přeskočili Adam Hložek, Lukáš Juliš i Libor Kozák.

I proto se Tettehův odchod začal intenzivně řešit. Nyní je k němu podle všeho velice blízko.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
26

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud