Kometa získala Postavu, na soupisce i Šalé. Nemáme tahouny jako loni, ví Zachrla

Foto: Vít Novák, hc-kometa.cz

Bez výrazných osobností. Taková by měla být v nadcházející sezoně juniorka Komety, která se po bídném začátku zápasové přípravy zvedla a teď začíná soutěž na hřištích Českých Budějovic a Salcburku.

Kometa získala na jaře 2018 dosud předposlední juniorský titul, od té doby ale už uteklo hodně času a nyní mezi favority nejvyšší soutěže nepatří. Její kádr pro nový ročník postrádá větší osobnosti, které už by si v mládeži, případně i na startu mezi dospělými, udělaly jméno.

„Hráči v letošním kádru ještě nemají takovou kvalitu, aby byli nejlepšími střelci ligy s takovými výsledky jako například Michal Kunc loni,“ přiznává hlavní kouč Jan Zachrla v rozhovoru pro klubové stránky.

„Doufám ale, že se to zlepší a někdo takový nám z týmu vyplave. Tým musí mít nějaké tahouny, kteří určí směr a cestu. Určitě ale budeme spoléhat spíš na týmovost,“ ujišťuje.

K dispozici má i pár nováčků. Zajímavé bude sledovat zejména brankáře Michala Postavu, jenž do Brna přišel z Přerova. V sezoně 2017/18 dotáhl mladší dorost Zubrů famózními výkony na mistrovství republiky a loni platil za jistotu ve druhé nejvyšší juniorské soutěži, teď by měl být konkurentem i parťákem zejména pro Matěje Rachůnka.

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Obranu zase doplnil Jakub Grauer, který loni oblékal dresy Žďáru nad Sázavou a Jihlavy, a útok Tadeáš Hrnčíř ze Vsetína. Mezi hráči posunutými z dorostu si může za juniorku zahrát i Eduard Šalé – velký talent ročníku 2005.

„Pokud někteří hráči přišli z dorosteneckých kategorií, tak ti jsou po stránce muskulatury ještě takoví nehotoví. Když přijedeme do Třince, kde mají hráče s výškou metr devadesát a váhou pětaosmdesát kilo, tak s nimi pak těžko vyhrávají souboje. To bohužel neovlivníme, tak to prostě je a musíme se s tím naučit pracovat,“ ví Zachrla.

Právě Oceláře vyzvala Kometa dvakrát na konci přípravy a měla poloviční úspěšnost. Předtím dvakrát zdolala Jihlavu a prohrála s Vítkovicemi, na úplném počátku přípravy ale schytala dva debakly od Hradce Králové.

Foto: Vít Novák, hc-kometa.cz

Brňané doufají, že od přelomu července a srpna urazili kus cesty. „Hradec Králové, s kterým jsme hráli na začátku přípravy, nás hodně prověřil. Ukázal, jak kvalitní hráče má. Od té doby byly naše výsledky lepší a lepší. Ať už to byl zápas s Jihlavou nebo s Třincem, který jsme doma porazili,“ líčí trenér na hc-kometa.cz.

Konkrétní vyhlídky směrem k postavení v tabulce Jan Zachrla nemá. „Ambice nechci předjímat, ani nechci dělat předběžný závěr. Na druhou stranu například zápasy s Hradcem Králové jasně ukázaly, že zrovna oni budou patřit ke špičkovým týmům v soutěži,“ zmiňuje.

„Pak to taky určitě ovlivní rozhodnutí svazu, kdy soutěž bude nesestupová, tudíž nevím, jakým způsobem budou jednotlivé týmy poskládány, co se týká ročníků,“ dodává.

? | O hokejových oblíbencích i životních zálibách. V dalším dotazníku odpovídal JAKUB MALÝ, který zatím nehrál za jiný klub než HC Kometa Brno - mládež ?

Zveřejnil(a) Mládežnický hokej dne Středa 2. září 2020

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz