TZ: Designblok se do společného festivalu Praha září zapojí umístěním instalací od Lucie Koldové a Tadeáše Podrackého

Designblok se do společného festivalu Praha září zapojí umístěním instalací od Lucie Koldové a Tadeáše Podrackého / Praha / 3. 9. 2020

Třítýdenní slavnost PRAHA ZÁŘÍ, která od 8. do 28. září promění Výstaviště v Praze – Holešovicích v prostor s několika multifunkčními scénami, představí dvě unikátní venkovní instalace od Lucie Koldové a Tadeáše Podrackého chystané pro říjnovou přehlídku Designblok.

Projekt Tadeáše Podrackého s názvem Living Unit, vytvořený při příležitosti oslav sta let České republiky, zkoumá možnosti lidského prostředí. Pavilon založený na zkreslení vnitřních atributů

probouzí lidské instinkty.

Vesmírný modul Lucie Koldové, úřadující Grand designérky roku Cen Czech Grand Design, vynese návštěvníky na oběžnou dráhu letošního Designbloku. Vzhůru od tanku až ke Gabrielu Loci!

“Sdružení Prague Incredible vzniklo před lety spojením předních pražských kulturních událostí. Pražské jaro, United Islands, Signal, Febio fest, Letní Letná, Pražský maraton a Designblok. Naším společným cílem, je ukázat Prahu jako živoucí metropoli plnou špičkových akcí, koncertů a výstav, které nabízí v nádherném prostředí historického města. Připravili jsme dvě venkovní instalace – Vesmírný modul Lucie Koldové a instalaci Tadeáše Podrackého s názvem Unit. V případě Designbloku se jedná o pozvánku na říjnový festival, který proběhne v plné formě. Doufám, že Praha září, náš společný projekt uprostřed pandemie, který má ukázat sílu pražské kultury i v dobách krize, bude důkazem, že Prague je skutečně Incredible, jak stojí v názvu našeho společenství,” dodává k programu Jana Zielinski, ředitelka Designbloku.

V rámci třítýdenního festivalu PRAHA ZÁŘÍ se během dvaceti dnů se svým programem vystřídají největší pražské festivaly Designblok, Febiofest, Letní Letná, Metronome Prague Music & Arts Fair, Pražské jaro, Signal festival a United Islands of Prague. Akce Praha září vzniká za podpory partnerů, hlavního města Prahy a Výstaviště Praha s cílem podpořit umělce, dělat radost divákům a společně oslavit návrat kulturního a společenského života. Areál Výstaviště bude po celou dobu trvání PRAHA ZÁŘÍ rozdělen na několik oddělených sektorů a přizpůsoben aktuálním vládním nařízením, tak aby splňoval veškeré hygienické a kapacitní podmínky.