Hlavní obsah

Žbirka vydává největší hity za 40 let a vystoupí akusticky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už přes 40 let působí na scéně československý hitmaker Miro Žbirka. V pátek vydává výběrové album The Best of Miro Žbirka a Miro Žbirka Songbook.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Miro Žbirka

Článek

Žbirka si na reprezentativní výběrovku sám vybral 64 skladeb (3 CD). Kromě nich obsahuje i novou skladbu Slovenská, která souvisí s filmem Juraje Jakubiska Perinbaba a dva světy. Do českých kin vstoupí 3. prosince.

Písně byly remasterovány a dostaly současný zvuk v proslulém londýnském studiu Abbey Road. Trojalbum je také soundtrackem k filmové biografii Meky.

Knížka Songbook nabídne 180 textů jeho písní s akordovými značkami. Písňové texty jsou chronologicky uspořádány na 224 stranách vždy podle alba, z něhož pocházejí – od Balady o poľných vtákoch až po novinku Slovenská z filmu Perinbaba a dva světy. Každé řadové album doprovází autentický příběh jeho vzniku, který podle Mekyho vyprávění sepsal novinář Václav Hnátek. Autogramiáda Songbooku bude 9. září v 17.00 v pražském Luxoru.

Trenky na Hradě a destička v hlavě zpěváka Elánu. Nové české dokumenty

Film

Doba nepřeje velkým turné v halách, tak Žbirka nabídne alespoň Acoustic Tour v  kinosálech sítě CineStar po promítání dokumentu Meky.

Speciální akustický set zazní 15. 9. v CineStar Ostrava, 16. 9. v CineStar Olomouc, 23. 9. v CineStar Liberec a 29. 9. a 30. 9. v CineStar Praha Anděl.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám