Bývalá ubytovna nabídne zázemí pro sportovce. Město na Sportovním ostrově dokončilo i opravy stadionu

4. září 2020, tiskové zprávy, přečteno: 2631×

Šatny pro atlety i fotbalisty, nové toalety pro veřejnost, prostory pro Českou unii sportu či Služby Blansko i společenská místnost a zázemí pro další sportovní kluby nahradily byty v bývalé ubytovně na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka. Objekt, do jehož opravy město  investovalo 16 milionů korun, nabídne i zázemí pro handicapované. Novinek je ale více, zástupci města dnes převzali také zrekonstruovaný stadion ASK.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Ten přes prázdniny získal nové oplocení i sektor pro fanoušky hostů, opláštění tribuny, staré lavičky na tribuně nahradily nové sedačky, vyspravené jsou i stupně sloužící pro stojící diváky. „Díky rekonstrukci stávajícího dvoupodlažního zděného objektu získali nejen atleti ale i další sportovci včetně sportující veřejnosti adekvátního zázemí přímo na stadionu ASK. Vznikly zde také kanceláře pro Služby Blansko. Ty budou muset v průběhu příštího roku vyklidit prostory v objektu krytých lázní, které budeme bourat, abychom na jejich místě mohli vybudovat nový bazén,“ uvedl starosta Blanska Jiří Crha.  

Zrekonstruovanou ubytovnu u stadionu ASK dnes převzalo město. Součástí jsou nově opravené toalety pro veřejnost včetně zázemí pro handikepování.

Namísto bytů nyní v objektu vznikly šatny pro ženy a muže, hygienické zázemí pro veřejnost, klubovny i kanceláře. Budova má nové vytápění i přívody inženýrských sítí, fasáda i střecha byly zatepleny, vybudována je přístupová rampa pro handicapované. Došlo také k předláždění plochy mezi bývalou ubytovnou a sportovní halou ASK.

Zrekonstruovanou ubytovnu dnes převzalo vedení města i zástupci sportovců. Zleva: místostarosta František Hasoň, starosta Jiří Crha, předseda atletického oddílu ASK Blansko Martin Bezdíček, předseda FK Blansko Zdeněk Veselý, radní Radek Šinkora, radní Ivo Stejskal.

„Těší mě, že se podařilo zase o kousek dál posunout stav Sportovního ostrova. Sport je v Blansku atraktivní, věnuje se mu hodně lidí. Doufám, že to není poslední investice a že budeme pokračovat v dalším zlepšování zázemí,“ doplnil místostarosta František Hasoň.

Budovu zázemí sportovních aktivit využijí pro své kanceláře i Služby Blansko.

Novou budovu budou využívat zejména blanenští atleti, kterým dosud jakékoliv zázemí chybělo. „Máme z toho radost. Dosud jsme neměli žádné vlastní prostory, využívali jsme jen tribunu, teď budeme mít vlastní šatny a další prostory. Hodně to usnadní také pořádání závodů,“ ocenil předseda atletického oddílu ASK Blansko, který aktuálně sdružuje přes sto členů. Prostory někdejší ubytovny využijí také blanenští fotbalisté. Těm se o prázdninách podařil historický úspěch, když postoupili do 2. fotbalové ligy. Dosavadní prostory šaten pro domácí a hosty tak bude nutné při konání druholigových zápasů nutné rozšířit o další zázemí. Rekonstrukcí za šest milionů korun prošel i samotný stadion ASK, i ten využívají atleti, fotbalisté ale i další sportovní kluby i široká veřejnost.

„Areál má nové oplocení, vybudovali jsme dva nové vjezdy i pětici vstupních branek pro pěší, tribuna získala nový střešní plášť i opláštění stěn, poničené lavičky na tribuně nahradilo pět set nových sedaček v barvách města i FK Blansko, vyspravila se dlažba stávajících stupňů tribuny, částečně vyspravené jsou i stupně pro stojící diváky v okolí stadionu, nová bude i hlavní brána na stadion,“ popsala Leona Mazourková z investičního oddělení.

Tribuna ASK má nové sedačky v barvách města i FK Blansko i opláštění, obnovou prošlo i předláždění stávajících stupňů tribuny.

Samostatný vstup v zadní části stadionu budou při fotbalových zápasech využívat fanoušci hostujících klubů, kteří mají včleněný vlastní oddělený sektor v zadní části stadionu včetně antivandal koridoru. 

„Chtěl bych moc poděkovat za velké nasazení všech zúčastněných i výbornou spolupráci s atlety i fotbalisty. Mám radost, že se po červencovém postupu podařilo zrealizovat a dokončit opravy v tak rekordním čase a blanenští fotbalisté díky tomu mohou hrát druholigové zápasy na domácím hřišti. Na druhou stranu musím říci, že stadion ASK by město, kterému patří, opravovalo i bez ohledu na postup, rekonstrukce oplocení i tribuny už byla nutná," dodal Jiří Crha.

Na stadionu přibyl anitvandal koridor i vlastní vstup a sektor pro fanoušky hostů.

První domácí zápas letošní FORTUNA:Národní ligy odehraje FK Blansko v pátek 11. září od 17:00 hodin s Duklou Praha. První zatěžkávací zkouškou projde stadion ale už dnes, kdy je od 17:00 hodin na programu přátelské utkání s Třincem. „Musím v první řadě poděkovat městu, že našlo prostředky na rekonstrukci tribuny i zázemí. Jsme rádi, že se podařilo vytvořit adekvátní prostory i pro naše potřeby. Věříme, že nás domácí fanoušci přijdou podpořit a že na druholigových zápasech naplníme maximální kapacitu nově stanovenou F:NL na 1500 osob,“ doplnil předseda FK Blansko Zdeněk Veselý.  

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení