Rakušané zakódovali jeden ze svých zpravodajských kanálů dostupných ze satelitu Astra

4. září 2020

Čeští diváci s fokusem na Rakousko ale pochopitelně o zpravodajství z oblíbené alpské země nepřijdou. Tamních stanic vysílá na satelitu Astra vícero. Veřejnoprávní ORF je k dispozici i v nabídkách některých tuzemských operátorů.

Mediální skupina ProSiebenSat.1 zakódovala ve čtvrtek 3. září na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně, signál své rakouské zpravodajské televize Puls 24. Tematická stanice je k dispozici ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) po celé Evropě včetně České republiky a Slovenska, nově ovšem pro ni zájemci potřebují dekódovací modul ORF Digital. Program byl také zařazen do základních nabídek služeb HD-Austria a Sky Austria. Zpravodajskou televizi je možné na území České republiky naladit také z placené rakouské pozemní televize simpliTV.

Čeští diváci s fokusem na Rakousko ale pochopitelně o zpravodajství z oblíbené alpské země nepřijdou. Tamních stanic vysílá na satelitu Astra vícero. Jmenovat můžeme například novou Krone TV nebo OE24.TV, která je k dispozici dokonce i ve vysokém rozlišení obrazu. Zpravodajství z Rakouska vysílá například i stanice 3sat, která je určena také divákům v Německu a ve Švýcarsku. Společná zpravodajská relace s veřejnoprávní ORF se jmenuje ZIB – Zeit im Bild. Kanály ORF1 a ORF2 mohou sledovat i zákazníci vybraných tuzemských operátorů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související