Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Luboš Pospíšil slaví 70: reedicí "Milenců", dokumentem i narozeninovými koncerty

Kultura

  16:00
Rockový písničkář nezaměnitelného hlasu a autor mnoha nevtíravých, ale o to trvanlivějších hitů, oslaví 6. září sedmdesáté narozeniny. Na trhu se právě objevila reedice jeho slavného alba ...a nestřílejte na milence, které poprvé vyšlo právě před pětatřiceti lety.

Luboš Pospíšil foto: archiv Supraphonu

Řada písní z alba, na němž se autorsky mimo jiné podíleli Petr Skoumal, Ota Petřina, Ladislav Kantor nebo Pavel Šrut se stala hity, které má Pospíšil v repertoáru dodnes, například Soukromá cesta do Nikam, Marilyn, Goodbye, Píši vám, Karino nebo Dvě tváře: Jekyll a Hyde.

V říjnu bude Luboš Pospíšil slavit s fanoušky, kapelou 5P i zajímavými hosty na speciálních „70“ koncertech, konkrétně 7. října v brněnském Semilassu, 8. října v ostravském Parníku, kde rovněž konečně pokřtí loni vydaný, v Parníku natočený živák Live!!! Ostrava. Pomyslný vrchol oslav proběhne na dvojkoncertě v pražském Lucerna Music Baru 13. a 14. října. Vstupenky jsou v tuto chvíli k dispozici pouze na prvně jmenované vystoupení, druhé je již beznadějně vyprodáno.

Už 12. září se ale mezi gratulanty přidá Česká televize, jež uvede na kanále ČTArt Pospíšilovi věnovaný dokument v režii Aleny Činčerové.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!