Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Český florbal slovenským výběrům nechutnal, schytaly vysoké příděly

Konfrontace českého a slovenského florbalu v prvních zápasech vyzněla jasně pro české výběry. Ženy na úvod pozdržené sezony kvůli pandemii po pomalejším začátku nastřílely soupeřkám třináct gólů a inkasovaly jediný. Muži bez několika opor, které odešly z reprezentace kvůli finskému kouči Petrimu Kettunenovi, zvítězili také jasně 6:1. Druhé přípravné zápasy se hrají v sobotu opět v Praze a vy je můžete sledovat přímo na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Čeští florbalisté
zdroj: Twitter - Český florbal

Muži: Česko - Slovensko 6:1

Hattrickem zazářil útočník Marek Beneš, dvakrát skóroval Tom Ondrušek. Odveta se Slováky, které vede český trenér Radomír Mrázek, čeká svěřence finského kouče Petriho Kettunena v sobotu od 16:30.

Bezbrankový stav drželi Slováci do 15. minuty, kdy po ideální přihrávce Ondřeje Němečka zamířil do odkryté branky Beneš. Po 22 sekundách druhé třetiny využil přesilovou hru Josef Rýpar a ve 23. minutě se trefil Tom Ondrušek, který načal druhou padesátku gólů v národním týmu.

Ve 48. minutě se prosadil blafákem do forhendu Beneš, za 65 sekund se zapsal mezi střelce opět Ondrušek a v 55. minutě po přihrávce Filipa Langra dovršil hattrick Beneš. Pouhých šest vteřin před koncem sebral Lukáši Bauerovi čisté konto Martin Grlický.

"Kluci mi to vždy skvěle připravili a já jsem slíznul smetanu, takže se mi alespoň něco povedlo. Je to jinak trochu paradoxní, protože jsem podle mě dnes v reprezentaci předvedl jeden z nejhorších výkonů," řekl Beneš, který byl rád za první zápas národního týmu od přelomu ledna a února, kdy se hrála kvalifikace mistrovství světa v lotyšské Liepaje.

"Je to určitě příjemné, že jsme jedna z mála zemí, která může hrát. Ačkoliv formát turnaje měl být jiný, tak je dobře, že můžeme hrát. Uvidíme, jak bude sezona dále vypadat," řekl Beneš ke dvěma duelům se Slováky místo turnaje, na kterém se měli představit i Finové a Švýcaři. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání florbalistů Česko - Slovensko

Ženy: Česko - Slovensko 13:1

Po dvou gólech týmu švýcarského trenéra Saschy Rhynera vstřelily debutující Karolína Suchá i Tereza Hanzlíková s Michaelou Mlejnkovou. 

Do vedení se dostaly Slovenky, na jejichž lavičce působí český kouč Michal Jedlička. Nikolu Příleskou překonala Lenka Cupráková. Na druhé straně Tea Mažaryová držela čistý štít do 17. minuty, kdy vyrovnala Natálie Martináková. Do první pauzy se prosadily ještě Suchá a Tereza Hanzlíková a upravily na 3:1.

Druhé dějství favorizovaný domácí tým vyhrál 5:0 po dvou gólech Mlejnkové a jednom Suché, kapitánky Elišky Krupnové a Kamily Paloncyové. I v závěrečném dějství skórovaly Češky pětkrát. Mezi střelkyně se při svém prvním reprezentačním startu zapsaly také Marie Havlíčková a Lucie Řezáčová, trefily se opět Hanzlíková i Hana Koníčková s Vendulou Beránkovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalistky porazily Slovenky 13:1

Kapitánka Krupnová se díky gólu osamostatnila v čele historické tabulky produktivity české reprezentace se 121 body. Ve 105. utkání vstřelila 76. gól a upevnila si rovněž první místo. Tereza Urbánková, která po prosincovém mistrovství světa ukončila reprezentační kariéru, nasbírala ve 116 utkáních 120 bodů za 70 gólů a 50 asistencí.

"Ani jsem to nevěděla. Já na ty body úplně nekoukám, takže jsem překvapená. Jsem ráda, že tím můžu pomoct týmu. Já se na to dívám spíš z toho pohledu, že jde o to vyhrávat zápasy jako tým," řekla Krupnová novinářům.

Pro oba týmy to byl první duel od poloviny prosince od mistrovství světa v Neuchatelu. "Bylo cítit, že je to po dlouhé době, musely jsme se do toho dostávat a trošku si to ujasnit. Začátek od nás nebyl tak ostrý, Slovenky na začátku dobře bránily a také byly plné sil. Jsem velmi spokojená s týmovým výkonem, prosadily se všechny lajny. Třetí dneska měla obzvlášť den, byla super," dodala sedmadvacetiletá Krupnová.

Vedle Suché, Havlíčkové a Řezáčové jsou dalšími debutantkami v kádru Kristýna Lechnerová, Eliška Trojánková a brankářka Lenka Remešová, která sledovala duel ze střídačky. Kromě Suché si připsala dva body (1+1) i Havlíčková.

"Jsem hrozně šťastná. Je to první zápas, na který přijel i můj táta a viděl ho naživo. Bylo to překvapení. Dorazil zdaleka z Deštného v Orlických horách. Ani jsem to dopředu nevěděla, dozvěděla jsem se to až před zápasem a bylo těžké se emočně udržet. Jsem za to ale hrozně ráda a bylo to skvělé. Je tu super kolektiv," řekla devatenáctiletá Havlíčková.

Druhý zápas se Slovenskem sehrají Češky v sobotu od 19:30.

Příprava v Praze:

Muži

Česko - Slovensko 6:1 (1:0, 2:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 15. Marek Beneš (Němeček), 21. Rýpar (Langer), 23. Ondrušek (Dóža), 48. Marek Beneš (Vítovec), 49. Ondrušek (Dóža), 55. Marek Beneš (Langer) - 60. Grlický (L. Ujhelyi). Rozhodčí: Gavlas - Mikula (oba ČR). Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváci: 348.

Ženy

Česko - Slovensko 13:1 (3:1, 5:0, 5:0)
Branky a nahrávky: 17. Martináková (Havlíčková), 18. Suchá (Hanzlíková), 20. Hanzlíková, 23. Mlejnková (Řezáčová), 30. Suchá (Řezáčová), 32. Krupnová (Ratajová), 34. Mlejnková (Kotzurová), 35. Paloncyová (Martináková), 51. Havlíčková (Řepková), 52. Hanzlíková (Koníčková), 55. Řezáčová (Kotzurová), 55. Koníčková, 57. Beránková (Jiráková) - 2. Cupráková (Robová). Rozhodčí: Cibík, Michal (oba SR). Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0 Diváci: 271.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články