Finále v Praze obstarají Cocciarettová a Slovenka Kučová

5. 9. 2020, 15:29
Aktuality 2
WTA 125k PRAHA - Elisabetta Cocciarettová a Slovenka Kristina Kučová se v neděli utkají o titul na turnaji TK Sparta Prague Open, který je náhradou za zrušenou kvalifikaci US Open. Druhá nasazená Cocciarettová potvrdila roli jedné z favoritek a v semifinále porazila turnajovou dvanáctku Nadiu Podoroskou z Argentiny. Osmnáctá nasazená Kristína Kučová přejela Srbku Ivanu Jorovičovou.
Kristína Kučová (© Pavel Lebeda/sport-pics.cz)

Cocciarettová, aktuálně 144. hráčka světa, do utkání s Podoroskou nevstoupila vůbec dobře a prohrávala o dva brejky 0-3. Dokázala však srovnat krok, poté zlikvidovat další manko brejku a v dalším průběhu utkání už ztrátu podání nepřipustila. Za hodinu a 21 minut zvítězila 6-4 6-3.

Kučová proti Jorovičové na svém servisu prohrála jen osm fiftýnů a o podání přišla pouze jednou, sama využila pět ze šesti nabídnutých šancí a Srbku přejela 6-3 6-1.

Devatenáctiletou Italku i třicetiletou Slovenku zítra v pražské Stromovce čeká největší finále v kariéře.

Turnaj, který je náhradou za zrušenou kvalifikaci US Open, je zařazen do nižší kategorie WTA 125k, má ale nadstandardní dotaci tři miliony dolarů. Vítězka inkasuje prémii 48.000 dolarů, poražená finalistka o pět tisíc méně.

• WTA 125k PRAHA •
Česko, antuka, 3.125.000 dolarů
sobotní výsledky (5. 9. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Cocciarettová (2-It.) - Podoroská (12-Arg.) 6-4 6-3
Kučová (18-SR) - Jorovičová (Srb.) 6-3 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
horska.kraslice
Kristína byla postupem do finále dojatá. Budu jí držet pěsti.
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist