Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Triatlonové tituly z MS si rozdělili Luis a Taylorová-Brownová

Triatlonovými mistry světa se v Hamburku stali Vincent Luis z Francie a Georgia Taylorová-Brownová z Velké Británie. Vendula Frintová obsadila 29. místo, o pět příček za ní skončila Tereza Zimovjanová.

Na rozdíl od minulých let, kdy se o titulu rozhodovalo v sérii bodovaných závodů, zůstal letos kvůli koronavirové krizi Hamburk na seznamu dějišť šampionátu osamocen.

V Německu se bez diváků závodilo na sprinterských tratích 750 metrů plavání, 19 kilometrů na kole a pět kilometrů běhu.

Jednatřicetiletý Luis ve finiši předčil o dvě sekundy Portugalce Vasca Vilacu, třetí doběhl další Francouz Leo Bergere. Dvojnásobný mistr světa a dvojnásobný olympijský vítěz Alistair Brownlee ještě po plavecké části vedl, ale na kole pak na soupeře ztratil a skončil devátý.

Podobně v ženském závodu neuspěla americká obhájkyně titulu Katie Zaferesová, která byla pátá. Za Taylorovou-Brownovou si pro další medaile doběhly Flora Duffyová z Bermud a domácí Laura Lindemannová.

Frintová i Zimovjanová ztratily na vítězku přes dvě minuty. Oba šampioni i další medailisté by měli za týden dorazit do Karlových Varů na závod Světového poháru. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články