Trpělivosti je potřeba víc než kdykoli předtím, říká o novém školním roce nestor dětské psychologie Jaroslav Šturma

neděle 6. září 2020 ·

„Začátek letošního školního roku je naprosto bezprecedentní. Před prázdninami dostatečně nefungovaly školy ani školky, režim, do kterého se teď vracíme, bude pro děti velmi náročný,“ říká psycholog a psychoterapeut Jaroslav Šturma, který se jako pravá ruka legendárního profesora Zdeňka Matějčka věnuje dětské klinické psychologii od roku 1970. Rozhovor přináší Radio Wave.



Jaroslav Šturma (ff.cuni.cz)
Důležitá je podle Šturmy spolupráce rodičů s učiteli. „I když se někdy naše názory na věc rozcházejí, děti musejí rozumět tomu, že doma něco děláme takhle, přitom ve škole se pravidla trochu můžou lišit. Stejně jako po učitelích chceme, aby naše dítě znali a respektovali prostředí, ze kterého přichází, má to platit i naopak. Vzpomeňme si ostatně, jak jsme na pedagogy a jejich poslání vzpomínali během domácí výuky v karanténě.“





Celý text a audio naleznete zde

2 komentářů:

Unknown řekl(a)...
6. září 2020 v 23:30  

Panu Šturmovi se to snadno radí. Nedělá ve školství.

Petr Portwyn řekl(a)...
7. září 2020 v 6:30  

Panu Šturmovi se to snadno radí. Nedělá ve školství.
On taky neradí učitelům, ale rodičům.
A nejde proti nám, což je samo o sobě v českém mediálním prostředí pozitivní výjimka.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.