Litoměřice: Kampaň Místa přátelská seniorům začala na biskupství

06.09.2020 6:32

Návštěvou podzemní části a zahrady biskupské rezidence dnes začal osmý ročník kampaně Místa přátelská seniorům, kterou připravili pracovníci komunitního plánování Městského úřadu v Litoměřicích.

Litoměřice: Kampaň Místa přátelská seniorům začala na biskupství
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Jako každý rok připravilo první aktivitu informační centrum. „Měli jsme v minulých letech možnost projít takřka celou nadzemní část. Jediné, co zbývalo, bylo podzemí. Pan biskup nám vyšel neuvěřitelně vstříc a umožnil nám i dnešní návštěvu,“ uvedla Hana Mildová z informačního centra.

První aktivita s názvem „Třikrát a dost“ byla fyzicky náročnější a senioři byli rozdělení do čtyř návštěvních skupin. Akce se zúčastnilo celkem 120 seniorů.

„Kromě turistických, zážitkových či soutěžních aktivit jsou připraveny i naučné přednášky zaměřené na ochranu seniorů před manipulativním chováním „šmejdů“ či domácím násilím nebo zajímavý workshop Zdravou výživou proti Alzheimerově chorobě,“ uvedla Renáta Jurková, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví.

Kampaň bude probíhat až do konce října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…