Nejlepší superhrdinské filmy na Netflixu

nejlepší superhrdinské filmy na Netflixu

Superhrdinové na Netflixu to nemají zrovna jednoduché. Zatímco seriálům se daří náramně, superhrdinských filmů aby člověk pohledal. Netflix nabízí něco málo z Batmana, Spider-Mana a to je tak všechno… Většina komiksových titulů se zde navíc objevuje bez titulků, což naštěstí umíme vyřešit.

Aquaman

Nejlepší superhrdinské filmy na Netflixu

Aquaman opravdu povedeným popcornovým počinem, který navzdory pořádně dlouhé stopáži slušně odsýpá a v porovnání s většinou toho, co se nám od DC dostalo, si stojí slušně. Přesto musím říci, že Wonder Woman se mi kupříkladu líbila o fous víc. Hlavním lákadlem na straně tohoto podmořského hrdiny je jednoznačně vizuální a akční stránka věci. Na obojí je prostě radost pohledět. Trochu mne zklamal soundtrack, který mi popravdě moc nesedl a někdy mi moc nepasoval tomu, co se dělo na plátně- byl příliš výrazný, ale ve špatném, trochu rušivém smyslu slova. (Tomáš Lesk)

Batman začíná

Nejlepší superhrdinské filmy na Netflixu

Nolan rezolutně šlápl na brzdu, nechal zmizet Schumacherovy excesy v propadlišti dějin a začal Batmana vytvářet dle obrazu svého. Přizval si herecký ansámbl z Velké Británie, spolupracovníka a odborníka na komiksy Davida S. Goyera, hudebního skladatele Hanse Zimmera a začal psychologickou drobnokresbou hlavního hrdiny. Za silné inspirace revolučního komiksu „Year One“ Franka Millera se Nolan vydává cestou větší realističnosti a uvěřitelnosti. (Radek Neuman)

Hancock

Nejlepší superhrdinské filmy na Netflixu

S velkými schopnostmi přichází i velká odpovědnost – to vědí všichni – všichni až na Hancocka. Je popudlivý, konfliktní, sarkastický a nepochopený a jeho dobře míněné hrdinské skutky by měly splnit účel a zachránit nespočet životů, ale vždycky to vypadá, že místo toho zanechává za sebou spoušť. Veřejnost má toho všeho konečně dost.

Muž z oceli

Nejlepší superhrdinské filmy na Netflixu

Díky kvalitnímu scénáři Snyder solidně zvládl samotný zrod Supermana a emoční stránku filmu (určitě i díky pár radám od Nolana), ale nejvíce vládne v akčních sekvencích. Jednotlivé akční scény jsou digitálně skvěle zvládnuté a tam, kde je digitál až moc vidět, si Snyder pomohl šikovným střihem. Při scénách Supermanova letu často používá zoom nebo použije detail na Clarkův obličej. Snyder si také dal pozor na přehlednost. Střih v akčních sekvencích je sice rychlý, ale všechno je víceméně přehledné, i když Superman lítá skrze budovy nebo probíhá vzdušný souboj. (Roman Toupal)

Temný rytíř

Nejlepší superhrdinské filmy na Netflixu

Film plný paradoxů. Šel jsem na nového Nolana a uprostřed filmu jsem se přistihl, jak se jen třesu na další scénu s Jokerem. Heath Ledger vážně pro tuto roli umřel a jsou to právě pasáže s ním, které jsou na novém Batmanovi nejlepší. Temný rytíř ihned zařazuje od Batman začíná vyšší rychlostní stupeň, rozehrává velmi důmyslnou dějovou linii (6 veledůležitých postav pro příběh) a mačká ze sebe to nejlepší z nového milénia. (Radek Neuman)

Temný rytíř povstal

Nejlepší superhrdinské filmy na Netflixu

Temný rytíř povstal znovu oživuje téma strachu (skok bez lana), ale především zachází ještě dál co se týče sociologických palčivých otázek a nabízí mnohem širší ideologický rozměr. Ten má na svědomí především Bane, který možná až příliš okatě představuje marxistické myšlení a dává moc do rukou obyčejného lidu. Paradoxně však spolupracuje s bohatými kapitalisty, kteří se honí za dalšími zisky. Catwoman je novodobý Robin Hood, který bohatým bere a chudým dává a policista Blake je sirotek, který vzhlíží k Batmanovi. Útok na burzu, zkrachovalý Wayne, otočený status útočících policistů vs. bránících občanů a spousta dalších momentů jen potvrzují, že třetí díl trilogie má co říct dnešní moderní době, kde se hroutí ekonomiky států a vznikají rozsáhlé demonstrace jako Occupy Wall Street. (Radek Neuman)

Spider-Man

Nejlepší superhrdinské filmy na Netflixu

…a zrodil se hit. Raimi odvedl kus pořádné práce a vytvořil přesně takového hrdinu, který přiláká do kin velkou škálu osazenstva. Barevné, zábavné, milé, romantické. Záporák není nějaká extratřída a je vidět, že na akci se šetřilo (výbuchy, finále), ale jako origin to působí velmi dobře. Velké plus za J.K. Simmonse! (Radek Neuman)

Spider-Man 2

Nejlepší superhrdinské filmy na Netflixu

Příjemné dvě hoďky pohlédnutí na létajícího človíčka mezi mrakodrapy. Akčnější než jednička, vtipnější než jednička a trikově vyspělejší než jednička. Vlastně je to celé lepší než jednička a Alfred Molina je neskutečně cool záporák. Všechny ingredience z jedničky jsou zachovány a umocněny a dvířka pro třetí díl krásně otevřena. Houslistka a úvodní titulky ve znamení prvního dílu, respekt! (Radek Neuman)

Spider-Man 3

Nejlepší superhrdinské filmy na Netflixu

Raimi v trojce sází na temnější prostředí (začátky u Evil Dead tu jsou občas krásně patrné), propletený příběh (zbytečně) a vynikající triky. Problém je, že témat a subzápletek je tu povíc a některým se nedostává dostatek prostoru či jsou zkratkovitě namontované na zápletky větší (Gwen, motivace Spideyho u Sandmana, zrození Venoma atd.) Akční pasáže jsou od dvojky opět o něco dál, jsou vymazlenější a závěrečný battle šlape skvěle. Bohužel trojce výrazně podkopává nohy telenovelový výpadek paměti Harryho a ubrečený konec celý rozpačitý dojem slzopudné romance bohužel podtrhuje. A Maguire s hitlerovskou patkou rozdávající smyslné pohledy a ukazováčky na slečny kolem je něco úděsného… (Radek Neuman)

Spider-Man: Homecoming

Nejlepší superhrdinské filmy na Netflixu

První sólovku Spider-Mana v rámci MCU bych v porovnání s předchozími filmy s pavoučím lezcem kvalitativně zařadil těsně za druhý Raimiho film, jemuž zub času nevzal prakticky nic. Jedná se tak o jeden z vůbec nejlepších Spideyho filmů, který ale všechny ostatní předčí v jednom, a tím je charakter Petera Parkera. Pryč je ubulený mladík Tobeyho Maquirea nebo Garfieldův oprsklý frajírek. Tom Holland se pro roli skutečně snad narodil. Jeho pojetí legendárního kamaráda ze sousedství je naprosto věrné předloze. Je nadprůměrně inteligentní, skromný a při soubojích nezavře pusu. Což jsou přesně ty ingredience, které dělají Spideyho tím, kým je. Přičtěte tomu ještě mladistvost postavy a kostým prakticky okopírovaný z klasických komiksů a vyjde vám jediné, Spider-Man je zpět v té nejlepší možné formě! (Tomáš Lesk)

The Amazing Spider-Man

Nejlepší filmy o superhrdinech na Netflixu

Tahle restartovaná komiksovka je jiná, ale jiná neznamená špatná. Porovnávat tento kousek s Raimyho počinem, Avengers nebo Nolanovým Batmanem je zkrátka hloupost. Webb vzal film po svém a z úplně jiného konce. Film se zaměřuje více na hlavního hrdinu než na akci a zbytek (hlavní záporák a celková akční složka) je hodně příjemná vata. Tím pádem vzniká úplně jiný pohled na komiksový film. Na tento žánr je tady hodně emocí, které působí (rozhodně na mě) skvěle a přirozeně, tím myslím i hlavní dvojici Garfield a Stone, mezi kterými funguje skvělá chemie. (Roman Toupal)

The Amazing Spider-Man 2

Nejlepší filmy o superhrdinech na Netflixu

Ani nový Spidey se nesnaží hrát si na vážné drama, ale chce diváka především „jen“ dobře bavit. Největší posun zaznamenaly akční sekvence, které jsou tady mnohem lepší, svižnější a zábavnější. Je znát, že Marc Webb se v projektu nového Spider-Mana našel a při režírování dvojky si byl mnohem jistější. To ale neznamená, že by snad byl méně romantický, spíše naopak. Kolikrát se film zadrhne právě na scénách, kdy Peter řeší svůj vztah s Gwen nebo vzpomíná na rodiče a vyrovnává se s tím, že ho před lety opustili. O to méně času pak zbude na propojenost děje a hlavně na záporáky a boj s nimi, protože ačkoli jsou akční scény perfektní, vše působí až moc jednoduše a uspěchaně. A to i přes to, že film má (neuvěřitelných) 142 minut! Ale díky sympatickému obsazení (v čele s Andrew Garfieldem a Emmou Stone) čas v kině uteče rychle. (Jana Trnková)

Superman se vrací

Nejlepší filmy o superhrdinech na Netflixu

Během uplynulých pěti let, kdy pátral po své rodné planetě, se věci na Zemi změnily. Lidé už nečekají, až je Superman zachrání. Lois Laneová má syna, snoubence a Pulitzerovu cenu za článek„ Proč svět nepotřebuje Supermana“. A Lex Luthor? Ten vymyslel plán, který nezničí pouhé milióny životů, ale přímo miliardy. Režisér Bryan Singer přináší světu Supermana, kterého potřebujeme. Ačkoliv stále zachovává úctu k legendě, zároveň dodává oblíbené postavě novou dimenzi. Brandon Routh v čele hvězdného obsazení dokázal, že si skutečně zaslouží obléknout hrdinův kostým.

Venom

Nejlepší filmy o superhrdinech na Netflixu

Je Venom opravdu tak špatný film, jak se říká? Upřímně samotný příběh se mi úplně nelíbí, je to jako, kdybychom se vrátili časem alespoň o deset let zpět. Ale Venom naštěstí nepotřebuje příběh, jako má například Temný rytíř povstal. Všechny karty sází na zábavu a i přes absenci solidní zápletky, se mu to poměrně daří. Akční scény dělají docela dobrý dojem, avšak krvák nečekejte, bohužel se studio na poslední chvíli rozhodlo, že to bude mládeži přístupný film a když už myslíte, že přece jen na tu krev dojde, tak kamera uhne pohledem jinam. Za mě osobně je to velké mínus. (Martin Pevný)

Watchmen

Nejlepší filmy o superhrdinech na Netflixu

Komplexní. To je slovo, které lze použít po zhlédnutí 215minutového kolosu, který v celé své kráse ctí originální komiks a neuhýbá žádným směrem. Notně okleštěnou kinoverzi si vydupali Warneři a zhatili tak několik podzápletek a silnějších motivací, které do celku v ultimátní edici náramně zapadli včetně naprosto vynechaných „Příběhů Černé lodě“. (Radek Neuman)