Český pohár vodních slalomářů už zná celkové vítěze, kanoistka Havlíčková ukončila kariéru

Prskavec mezi kajakáři, Kudějová mezi kajakářkami, Rohan mezi kanoisty a Fišerová mezi kanoistkami. To jsou králové a královny letošní série Českého poháru Skupiny ČEZ, která čítala 7 závodů, 5 se počítalo. Závod byl posledním „ostrým“ závodem české kanoistky a mistryně světa 2011 Kateřiny Havlíčková. 

Český pohár Skupiny ČEZ ve vodním slalomu, který se konal v sobotu 5. září 2020 na umělé slalomové dráze na Trnávce, završil celou letošní sérii českých pohárů a rozhodnul o celkových vítězích. 

Mezi kajakáři znovu kraloval Jiří Prskavec, který vyhrál 6 ze 7 českých pohárů.

Jak říkám...



„Já jsem věděl, že ten český pohár jsem vyhrál už předtím, protože se některé závody škrtají a já měl velký náskok. Nicméně jsem jel o titul akademického mistra republiky, který jsem do téhle chvíle nezískal a tohle je vlastně první. Takže si toho vážím, že i na té akademický půdě jsem se stal mistrem republiky,“ šťastně vyprávěl Jiří Prskavec a připomíná, že  závod byl zároveň akademickým mistrovstvím republiky. 

Za Prskavcem druhý se v letošní sérii českého poháru umístil Vavřinec Hradilek, který se dnes neprobojoval do nabitého finále, ale který zároveň ve finále B předvedl neskutečný čas – o 3 vteřiny rychlejší než předvedli dnešní vítězové. Celkově třetí se umístil Vít Přindiš. 

Kajakářky letos ovládla budoucí tokijská olympionička Kateřina Kudějová, i přesto, že dnes dojela třetí.

Jak říkám...



„Trochu mě to mrzí, protože se mi nejelo moc dobře. Ve finále jsem podjela téměř každou protivodu, takže jsem nebyla úplně spokojená, ale každé vítězství se bere, a to celkové je důležitější než 1 závod,“ popsala  své hořkosladké celkové vítězství česká kajakářka  Kateřina Kudějová

Celkově druhá mezi kajakářkami skončila loňská vítězka Veronika Vojtová, třetí pak Amálie Hilgertová. Hilgertové se první polovina závodů moc nevyvedla a neprobojovala se do reprezentačního týmu, v druhé půlce ale kralovala a i dnešní vítězství ji v celkovém žebříčku posunulo nahoru. 

Nejvypjatější souboj o celkové vítězství byl dnes mezi kanoisty. Rozhodovalo se mezi Lukášem Rohanem a Vojtěchem Hegerem.

Jak říkám...



„Český pohár jsem teď vyhrál počtvrté v řadě, takže si toho hodně cením. Věděl jsem, že Vojtu musím porazit. Ta jízda nebyla úplně dobrá, protože ve středu jsem udělal chybu ve válci, dal jsem tam špatný náklon a podjel jsem jednu protivodu. Věděl jsem, že spodek musím jet dobře, tak jsem to tam tlačil a něco jsem zase nahnal,“ popsal  Rohan svou jízdu.
Druhý se v celkovém hodnocení umístil Vojtěch Heger, který dnes předvedl nejrychlejší čas, ale 2vteřinová penalizace ho posunula „až“ na druhé místo. Celkově třetí se umístil Václav Chaloupka, letošní mistr republiky. 

Mezi kanoistkami letos zvítězila Tereza Fišerová, i když stejně jako Kudějová dnes nevyhrála, dojela čtvrtá.

Jak říkám...



„Byla jsem trošku smutná, když jsem dojela a zjistila, že jsem 4. Každopádně ta jízda nebyla úplně dobrá, ještě tam přišly 2 doteky, takže jsem si nic lepšího představovat nemohla. A to, že jsem vyhrála celkové vítězství českého poháru, mě nesmírně těší, protože to mluví o tom, že forma je na všechny závody, že to není jen o jednom,“ shrnula česká kanoistka Tereza Fišerová, která se stejně jako ostatní připravuje na mistrovství Evropy, které se uskuteční za 2 týdny v pražské Troji.  

Celkově druhá se mezi kanoistkami umístila Gabriela Satková, třetí Martina Satková. 

Kateřina Havlíčková ukončuje profesionální kariéru

Závod na Želivu byl posledním „ostrým“ závodem české kanoistky a mistryně světa 2011 Kateřiny Havlíčkové. „Bylo to hodně emotivní, když jsem šla komentátorovi říct, že jedu naposled, ať to nějak uvede, tak jsem od té doby brečela až do startu, ale ta jízda byla krásná. Všichni mi tleskali, tak jsem si to užila, a jsem ráda, že jsem si to mohla takhle vychutnat,“ popisuje Havlíčková se slzami v očích. Také se ale přiznala, že vrcholový trénink ji chybět nebude, ale na vodu půjde znovu hned v pondělí. 

Za to, že i v letošní netradiční sezóně mohli slalomáři závodit, děkujeme všem partnerům. Především generálnímu partnerovi – Skupině ČEZ, dále pak nadaci ČEZ. A dalším partnerům, společnostem Rio Mare, Autotrei, BGD, Teleport, Hiko Sport a mediálnímu partnerovi Česká televize. 
 





ŽELIV  5. září 2020 


Český pohár ve vodním slalomu

Muži

K1: 1. Prskavec 83,89 (0), 2. Tunka -0,20 (0), 3. Přindiš (všichni USK Praha) -1,14 (2).
Konečné pořadí ČP: 1. Prskavec 375, 2. Hradilek (USK Praha) 324, 3. Přindiš 312.
C1: 1. Rohan (USK Praha) 89,57 (0), 2. Heger -0,96 (2), 3. Rak (oba Dukla Brandýs) -1,27 (0).
Konečné pořadí ČP: 1. Rohan 368, 2. Heger 354, 3. Chaloupka (USK Praha) 321.

Ženy

K1: 1. A. Hilgertová 94,64 (2), 2. Vojtová -0,29 (0), 3. Kudějová (všechny USK Praha) -0,96 (0).
Konečné pořadí ČP: 1. Kudějová 355, 2. Vojtová 341, 3. A. Hilgertová 328.

C1: 1. G. Satková (USK Praha) 102,07 (0), 2. M. Satková -1,14 (0), 3. Matulková (obě Dukla Brandýs) -1,23 (2).
Konečné pořadí ČP: 1. Fišerová (Dukla Brandýs) 368, 2. G. Satková 348, 3. M. Satková 319.

(tp, SportovníListy.cz, Kanoe.cz, foto: Petr Skála)

Seminář ČFOKK – Okinawa Kobudo

16.4.2024 08:10:08

Okinawa Kobudo je velmi staré bojové umění z ostrova Okinawa, které vzniklo oddělením od Karate, a tak karate se stalo systémem boje beze zbraně a kobudo systémem boje se zbraněmi. Tyto zbraně v m...