Hlavní obsah

Komplimenty, které muže ve vztahu vždy potěší

Novinky, Bohumila Kunertová

Je obecně známo, že komplimenty všeho druhu partnerskému vztahu prospívají. Nejsou to ale jen ženy, které je chtějí slyšet. I pánové po nich tajně touží, a když jim je dopřejete, budou více než spokojení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Každého člověka potěší, pokud ho někdo za něco pochválí nebo ho v něčem podpoří. Ve vztahu o to víc.

Nejspíš víte, že vás partner miluje nadevše, nebo že vaše partnerka oceňuje, že umíte vařit. I tak je ale každý rád, když to uslyší z úst svého protějšku znovu a znovu. Muže nevyjímaje.

Možná pánové někdy nedávají tak „okatě” najevo, že jim nějaký kompliment chybí, i oni je ale dozajista ocení. Jaké nejvíc?

Jsem ráda, že tě mám

Pokud jste ve vztahu opravdu šťastná, nenechávejte si to pro sebe, říkejte to i partnerovi.

„Muži bývají velmi hrdí, když vědí, že nám zlepšují život,” uvádí pro Red Book Magazine vztahová odbornice Susan Winterová. „Bez uznání jeho hodnoty se muž bude dříve či později cítit zbytečný a demoralizovaný. Vědomí o jeho potřebě ho naopak motivuje a pohání v tom činit nás dále šťastnými,” dodává.

Drobnosti, díky kterým upevníte svůj vztah

Vztahy a sex

Oceňuji, co pro mě děláš

Každý člověk má rád, když je jeho úsilí ohodnoceno, zvláště v romantických vztazích.

„Láska bývá vrtkavá a touha časem opadá. Když ale svého partnera budete utvrzovat v tom, že si ceníte všeho, co pro vás dělá, nemusí to tak být,” říká Winterová.

Milostné přezdívky posilují vztahy, tvrdí odborníci

Vztahy a sex

Jsi skvělý otec

Muži možná v rodičovství někdy tápou více než ženy, ale to neznamená, že i oni nechtějí být skvělým rodičem. Vědomí, že ho tak vidíte, jistě ocení.

Vypadáš dobře

Muži se chtějí líbit, stejně jako ženy. Ocení tak každé gesto, které jim dá najevo, že partnerky vidí jejich snahu. O to víc, pokud se pro cvičení nebo změnu životního stylu rozhodnou třeba právě kvůli partnerce.

Jak muži zalichotit a polechtat jeho ego

Vztahy a sex

Poslouchám tě

Co se týče úzkostí či problémů obecně, muži je komunikují jinak než ženy. O to víc ocení, když je partnerka vyslechne ve chvíli, kdy se chtějí s něčím svěřit.

Promiň

Nejde sice o kompliment, ale to neznamená, že omluva není ve vztahu důležitá. Je, a velmi. Pokud se partneři umí vzájemně jeden druhému omluvit, nejen že jejich hádka či rozpor nemusí nutně vztahu ublížit, mohou je naopak i sblížit.

Děkuji

Připraví vám partner po ránu snídani, kávu, udělá alespoň občas samovolně něco, o co jste ho prosila (i když třeba až po čase)? To vše jsou okamžiky, kdy i obyčejné „děkuji” umí doslova zázraky.

Jsem na tebe pyšná

I když to tak někdy nevypadá, muži jsou citliví a potřebují často ujišťovat, že to, co dělají, dělají dobře. Jinak hrozí, že se začnou uzavírat do sebe. Když partnerovi řeknete, že jste na něj za cokoli pyšná, bude to mít velmi pozitivní vliv na jeho náladu i celkové rozpoložení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám