Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Kejval má soupeře. O post šéfa ČOV se bude ucházet i pozemní hokejista Neusser

Schyluje se k velkému souboji o post předsedy Českého olympijského výboru? Jiří Kejval bude mít při říjnových volbách protikandidáta. Český svaz pozemního hokeje totiž nominoval Filipa Neussera, který dosud tento sport zastupoval v plénu ČOV. Šéf svazu Gino Schilders zároveň uvedl, že se Kejval pokusil ovlivnit rozhodování pozemkářů. Kejvalova reakce zatím není známa.

Kejval je předsedou národního olympijského výboru od roku 2012, kdy ve funkci vystřídal Milana Jiráska. Ani tehdy ani o čtyři roky později o nejvyšší pozici v ČOV nikdo jiný neusiloval.

Pozemkářský svaz Kejvalovi vyčetl, že se pokusil promluvit do jeho rozhodování. Podle předsedy ČSPH Schilderse se tak stalo na srpnové schůzce.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozemní hokejista Neusser se bude ucházet o post předsedy ČOV

"Vyjádřil jste přání, aby náš svaz nedelegoval do pléna Českého olympijského výboru našeho člena, mimo jiné trenéra ženského reprezentačního týmu Filipa Neussera. A oslovil jste mě, abych se místo něj stal členem pléna ČOV já sám. Tedy pokusil jste se zasáhnout do suverenity našeho svazu a ovlivnit naše rozhodování. Překvapilo mě, že se předseda Českého olympijského výboru může k něčemu podobnému snížit," uvedl Schilders v otevřeném dopise.

Svaz pozemního hokeje zároveň oficiálně navrhl Neussera na post předsedy ČOV. "O kandidatuře Filipa Neussera rozhodlo jednohlasně předsednictvo svazu. To je přesvědčeno, že je nutné v zájmu celého českého sportu zahájit novou éru po činnosti pana Kejvala v pozici předsedy ČOV. Kandidatura pana Neussera na pozici předsedy ČOV je i reakce na jednání pana Kejvala, jež je dle názoru ČSPH ve výrazném rozporu s olympijskými principy," napsalo vedení svazu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články