Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nová kniha Očima mladého aktivisty právě v předprodeji!

Protože už řadu let chodím na mnoho demonstrací, účastním se volebních kampaní nebo televizních debat, rozhodl jsem se napsat knihu a podělit se o své jedinečné zážitky a zkušenosti. Aby ale kniha vyšla, potřebuji Vaši podporu.

Chodíte na demonstrace? Nebo je naopak sledujete v televizi a nechápete, o co těm lidem jde? A mluvili jste někdy s jejich účastníky? Kniha psaná z pohledu jednoho takového aktivisty vám připomene malé i velké protivládní demonstrace posledních let, protesty proti českému prezidentovi, ale i proti nedemokratickým režimům v Rusku a Číně. Dozvíte se různé zajímavosti o volebních kampaních před komunálními, parlamentními a prezidentskými volbami. Nahlédnete i do zákulisí televizních diskusních pořadů, jako Máte slovo, ve kterých jsem vystupoval, a velkých předvolebních debat, kterých jsem se zúčastnil jako divák.

Vždycky jsem si myslel, že mám tolik zajímavých vzpomínek, že by se o nich dala napsat kniha nebo natočit televizní seriál. Věnuji se demonstracím, volebním kampaním a dalším politickým akcím, protože si myslím, že tohle téma zaujme téměř každého. Několikrát jsem se podílel na organizování demonstrací nebo mluvil na pódiu. Většinu akcí jsem ale zažil jako běžný občan, který přišel dát najevo svou nespokojenost s vývojem české politické scény a někdy i se zahraničními událostmi.
O politiku se zajímám od dětství. Poprvé jsem šel na demonstraci proti vládě premiéra Grosse, když mi bylo patnáct let. Při studiích politologie jsem se účastnil diskusí s různými politiky. Politický vývoj událostí v Česku po roce 2013 mě přiměl chodit na demonstrace stále častěji. Dokud se nedostanu do vysoké politiky, nezbývá mi nic jiného. Jsem rád, když mohu promluvit k celému národu. Když už se ale v nějakém televizním pořadu dostanu ke slovu, stejně nikdy nestihnu říct všechno, co bych chtěl. I proto jsem se rozhodl vydat knihu. Dalším důvodem je, že kniha přetrvá, a tak se budou moct i budoucí generace dozvědět, co jsme v minulosti prožívali.

Budu rád za každý příspěvek. Vyberte si prosím některou z odměn níže na stránce. Předplatit si můžete samotnou knihu, ale můžu vám také vytvořit originální transparent, nebo vás pozvat na procházku Prahou, na které vám povím ještě více z akcí. Můžete mě i pozvat na vlastní akci (besedu, demonstraci, ples), klidně i mimo Prahu, a já přijedu o své knize diskutovat se čtenáři.
Odkaz na stránku předprodeje: https://bit.ly/KupAktivistu

Přibližuji své jedinečné vzpomínky na to, co mě zaujalo na demonstracích, při volebních kampaních, ale i v televizních pořadech, kde jsem diskutoval o politice. Vysvětluji také, proč se o politiku zajímám a proč jsem se stal aktivistou. S mými názory nemusíte vždy souhlasit, ale moje zážitky vás pobaví. Píšu třeba o tom, jak jsem se s dalšími aktivisty vypravil na Pražský hrad v tričku s různými politickými hesly, jak se při návštěvě Angely Merkelové v Praze setkali její příznivci a odpůrci nebo jak se do televizní diskuse na poslední chvíli přiřítil příznivec hnutí ANO a na otázku, za jakou stranu tu je, rozhodně odvětil: „Za Agrofert!“ Nechybí zajímavé momenty a postřehy. Když jdete po městě s transparentem, někteří lidé vás přátelsky zdraví, jiní vám naopak nadávají. Chystáte se na demonstraci, ale najednou přijde bouřka. Zmokne vám nejen transparent, který se dá usušit, ale pořadatelům zmokne hudební aparatura. Může se stát, že pronesete pár vět v televizi a následně dostanete hromadu nenávistných zpráv. Když máte velký transparent, potřebujete někoho, kdo vám ho pomůže nést, ale všichni přátelé se vám v davu ztratí. Čekáte na tiskovou konferenci premiéra, ale on radši uteče zadním vchodem, protože se demonstrantů bojí. Nebo jste nečekaně pozván(a) na pódium, abyste s ostatními zazpíval(a) hymnu.

Kniha je určena všem, kteří se zajímají o politiku, ať už aktivně, nebo pasivně. Pokud chodíte na demonstrace, jistě si na některé z minulých let rád(a) zavzpomínáte. Události, které si pamatujete, zažiješ z jiného úhlu pohledu, očima jednoho z aktérů. I ti, kteří politiku příliš nesledují, se mohou dobře pobavit a dozvědět se, co všechno se dá na demonstraci zažít.

Odkaz na stránku předprodeje: https://bit.ly/KupAktivistu

Moje úvahy i aktuality o knize můžeš sledovat na Facebooku na stránce Šimon Hlinovský - Očima mladého aktivisty, ve skupině Občané bez zábran, na mém osobním profilu Šimon Hlinovský, případně na instagramovém profilu simonhlinovsky. Chcete se na něco zeptat? Napište mi na simon.hlinovsky@gmail.com.

Děkuji za Vaši podporu, Vážím si jí.

Autor: Šimon Hlinovský | neděle 6.9.2020 16:55 | karma článku: 7,56 | přečteno: 543x
  • Další články autora

Šimon Hlinovský

Dilema nerozhodnutých voličů

V minulých prezidentských volbách jsem podporoval Karla Schwarzenberga a měl jsem velkou radost, když postoupil do druhého kola. Nespočítal jsem si ale, kolik má odpůrců. Proto bylo snadné ho pomluvit a zajistit zvolení Zemana.

7.1.2018 v 22:18 | Karma: 15,41 | Přečteno: 1023x | Diskuse| Politika

Šimon Hlinovský

Jak jsme se vydali do Arény Jaromíra Soukupa

2. ledna večer vzbudila Aréna Jaromíra Soukupa na TV Barrandov řadu diskusí na internetu. Už když jsem se o chystaném pořadu dozvěděl, začal jsem zjišťovat, jestli by bylo možné se dostat přímo do studia. To se nakonec nepovedlo.

7.1.2018 v 2:53 | Karma: 42,24 | Přečteno: 12417x | Diskuse| Politika

Šimon Hlinovský

Žabomyší války prezidentských kandidátů

Podle všech předpokladů Miloš Zeman vyhraje první kolo, ale je nereálné, aby získal nadpoloviční většinu. Otázkou je, kdo se mu postaví ve druhém kole. Příznivci ostatních se stále více hádají, ale tím v důsledku posilují Zemana.

30.12.2017 v 16:41 | Karma: 18,79 | Přečteno: 1222x | Diskuse| Politika

Šimon Hlinovský

Zeman se bojí pravdy

Zeman je velký srab, lhář a zbabělec. Jinak si nelze vysvětlit, že nechce chodit do televizních debat s ostatními kandidáty. Bojí se pravdy, protože Zeman neustále lže a překrucuje pravdu. Proto radši mluví na Barrandově.

28.12.2017 v 20:03 | Karma: 25,93 | Přečteno: 1201x | Diskuse| Politika

Šimon Hlinovský

Největší nesmysly prezidentských voleb

V lednu budeme volit prezidenta, a půjde o hodně. Vždy před volbami se na internetu šíří řada nesmyslů, které mají pošpinit některé kandidáty. Zvláště příznivci Miloše Zemana se snaží ovlivnit ostatní voliče pomocí lží a pomluv.

27.12.2017 v 22:05 | Karma: 32,88 | Přečteno: 2318x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Za napadení na koupališti v Dubí dostali tři muži až čtyřleté vězení

23. dubna 2024  10:45,  aktualizováno  11:41

Okresní soud v Teplicích poslal do vězení tři ze šesti obžalovaných v případu napadení mladíka na...

V Letech otevřeli památník holokaustu Romů a Sintů. Za války tam stál koncentrák

23. dubna 2024  9:59,  aktualizováno  11:30

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku....

Kolegu lídra kandidátky AfD zadrželi, dával Číně informace z europarlamentu

23. dubna 2024  8:38,  aktualizováno  11:30

Německá policie zadržela v noci v Drážďanech spolupracovníka Maximiliana Kraha, lídra kandidátky...

Wagnerovec po návratu z fronty rozřezal ženu, kufr s ostatky vyhodil z okna

23. dubna 2024  11:26

Rusko se v souvislosti s návratem vojáků z ukrajinského bojiště potýká s narůstající kriminalitou....

  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1957x
Vystudoval jsem politologii na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Když jsem se po maturitě rozhodoval, koho volit, TOP 09 pro mě byla jasná volba. A protože nechci jen pussivně přihlížet, stal jsem se také členem této strany.

Seznam rubrik