ne 6.9.2020
Aktuální zprávy

Úspěšný start žen: Baník - ABC Braník 3:0

Vynikajícím způsobem vstoupily do nové mistrovské sezony ženy Baníku Ostrava. V prvním utkání 2. ligy žen si na domácí půdě areálu Vista v Ostravě poradily s ABC Braník a zvítězily 3:0. V utkání dominovala Kateřina Vojtková, která dva góly dala a na třetí přihrála.

Baník byl po celý zápas aktivnějším týmem a držel si územní převahu. Hned v 5. minutě přišlo uklidnění. Veronika Kütnerová zatáhla míč po lajně, přihrála pod sebe do šestnáctky, kam si naběhla Kateřina Vojtková. Ta míč bezpečně uklidila do sítě.  

Ostravanky byly i nadále aktivnější, do šancí se ale dostávaly především po standardkách. Jednu z nich využila ve 42. minutě právě Kateřina Vojtková, která hlavou umístila k zadní tyči centr Lucie Hlavenkové. 

V 78. minutě uvolnila Kateřina Vojtková Veroniku Kütnerovou, která se dostala do sólové akce. Poradila si suverénně a brankářce Pražanek nedala šanci.  "Chybělo nám několik hráček základní sestavy. Holky se s tím vypořádaly stejně jako s nástrahami prvního zápasu sezony, který bývá někdy přece jen poznamenán nervozitou. Je co zlepšovat, to určitě ano, ale za bojovnost a přístup k zápasu si holky pochvalu zaslouží," hodnotil utkání trenér Milan Páleník.

Úspěšně vstoupil do sezony také B-tým žen Baníku, který v prvním kole MSLŽ porazil Nové Sady vysoko 5:1. 

Baník - ABC Braník 3:0 (2:0)

Branky: 5. a 42. Vojtková, 78. Kütnerová 

Baník Ostrava: Roháčková - Hrubá (61. Blažková), Hlavenková, Sehnálková, Stařinská - Šimová, Vojtková, Lebdušková - Kütnerová, Kr. Hegrová (80. Matějová), Štěpánová (85. Kremserová).

10
Matěj
Šín
30
Jiří
Letáček
35
Jakub
Markovič
9
David
Buchta
17
Michal
Frydrych
28
Filip
Kubala
19
David
Lischka
24
Jan
Juroška
21
Jiří
Klíma
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
13
Samuel
Grygar
26
Filip
Blažek
77
Gigli
Ndefe
29
Ladislav
Takács
20
Abdullahi
Tanko
4
Robert
Mišković
15
Patrick
Kpozo
11
Eldar
Šehić
5
Jiří
Boula
12
Tomáš
Rigo