Zde může být vaše reklama.

V týmu proti Skotsku Pět hráčů SK Sigma je v nominaci reprezentace

Pět hráčů SK Sigma je v nominaci reprezentace

foto: Petr Pelíšek

06. 09. 2020 - 19:50

Česká fotbalová reprezentace bude hrát v pondělí na Andrově stadionu proti Skotsku. V nominaci na olomoucký zápas je pět hráčů SK Sigma Olomouc – čtyři zkušení a jeden věkem ještě dorostenec, který ještě ani nehrál v první lize. Zápas má výkop ve 20.45.

Reprezentační sraz provázely komplikace. Národní tým měl dva pozitivně testované na koronavirus a po pátečním zápase na Slovensku byl rozpuštěn. Fotbalová asociace nejprve oznámila zrušení pondělního utkání, ale během soboty se situace změnila. Začal se tvořit náhradní tým, zcela odlišný od toho původního. A je v něm pět hráčů SK Sigma – brankář Aleš Mandous, stopeři Roman Hubník s Václavem Jemelkou, záložník Radim Breite a útočník Jáchym Šíp.

Mužstvo povede trenér reprezentační osmnáctky David Holoubek. "Bylo to velmi dynamické a rychlé. Chtěl bych poděkovat všem klubům a trenérům za to, že nám umožnili nominovat tyto hráče. Spoustu z nich mělo v podstatě volný víkend během reprezentační pauzy. Sjížděli se sem z celé republiky, ale bylo jasné, že chtějí reprezentovat," řekl David Holoubek po server fotbal.cz.

Paradoxně není nominace v zásadě složena z hráčů, kteří v té původní figurovali v listině náhradníků a měli tak počítat s tím, že v případě potřeby by mohli být dodatečně povoláni.

Z nařízení UEFA se bude hrát před prázdnými tribunami.

Nominace na zápas se Skotskem:
Brankáři: Aleš Mandous (SK Sigma Olomouc), Jakub Markovič (SK Slavia Praha), Filip Nguyen (FC Slovan Liberec).
Obránci: Šimon Gabriel (FK Mladá Boleslav), Tomáš Holeš (SK Slavia Praha), Daniel Holzer (FC Baník Ostrava), Roman Hubník (SK Sigma Olomouc), Václav Jemelka (SK Sigma Olomouc), Jan Juroška (FC Baník Ostrava), Ondřej Karafiát (SK Slavia Praha), Jaroslav Zelený (FK Jablonec).
Záložníci: Radim Breite (SK Sigma Olomouc), Lukáš Budínský (FK Mladá Boleslav), Marek Havlík (1. FC Slovácko), Adam Jánoš (FC Baník Ostrava), Adam Karabec (AC Sparta Praha), Tomáš Malínský (SK Slavia Praha), Jakub Pešek (FC Slovan Liberec), Roman Potočný (FC Baník Ostrava), Tomáš Solil (FK Pardubice), Jáchym Šíp (SK Sigma Olomouc).
Útočníci: Antonín Růsek (FC Zbrojovka Brno), Stanislav Tecl (SK Slavia Praha).

Další články