bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Finále Západní konference otevírá své brány. Dallas v noci vyzve Vegas

6. září 2020, 20:00

Patrik Czepiec

Jejich semifinálové příběhy jsou si podobné jako vejce vejci. Stars i Golden Knights vedli ve druhém kole play off už 3:1 na zápasy, jenže si neodpustili dramatickou koncovku, při níž nechali soupeře stav série dorovnat. V rozhodujícím zápase o účast v konferenčním finále ovšem Vegas s Dallasem odmítli velkolepý obrat Vancouveru, respektive Colorada. Už jejich první vzájemné střetnutí napoví, jakým způsobem by se mohl odvíjet souboj o Campbell Bowl, pohár pro krále Západu.

02:00* Vegas Golden Knights – Dallas Stars

Ofenzivě obou celků paradoxně dominují obránci. Shea Theodore se v předešlé sérii pasoval do role ojedinělého střelce, který zvládl překonat úchvatně čapajícího Thatchera Demka. Necelých 14 minut před koncem sedmého zápasu prostřelil amerického gólmana a zásadně tak pomohl Vegas v cestě za vítězstvím. Celkově zvládl pětadvacetiletý bek za 15 zápasů už 16 bodů. 

Ještě produktivnějším zadákem je ovšem Miro Heiskanen. Jeho 21 bodům v 16 mačích se nevyrovná žádný jiný obranář v lize. Mezi všemi hráči v poli je pak teprve jednadvacetiletý rodák z Espoa druhý za fenomenálním Nathanem MacKinnonem. Po vypadnutí Avalanche se stal právě Heiskanen největším současným favoritem na Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hokejistu vyřazovacích bojů.

I přes úchvatné výkony finského reprezentanta se ale po minulém klání Stars mluvilo o jiném hrdinovi ze země tisíce jezer. Joel Kiviranta ve svém 14 zápase v NHL nasázel životní hattrick, kterým posunul Dallas do konferenčního finále. V sestavě přitom původně vůbec neměl figurovat. 

Dosavadní trenér Rick Bowness jeho služeb využil jen kvůli zranění Andrewa Cogliana. Šampion rakouské EBEL ze sezony 2012/13 by měl zelenobílému mančaftu scházet i dnes, stejně jako brankářská jednička Ben Bishop a obránce Taylor Fedun. Naopak Mattias Janmark chystá svůj comeback, přestože rozhodující utkání předchozího kola nedokončil.

Golden Knights závažnější ztráty dle dostupných informací nepočítají. Už v předchozím duelu se vrátil český útočník Tomáš Nosek, načež vyšoupl ze sestavy Nicka Cousinse. Trenér Peter DeBoer, který se stal vůbec prvním koučem v historii NHL s perfektní bilancí ze sedmých zápasů v hodnotě 5:0, tak nemůže počítat pouze s tvrďákem Ryanem Reavesem. Ten si odpyká trest za nevybíravý atak na útočníka Canucks Tylera Motteho.

„Reaves se trefil svým ramenem rovnou do hlavy Motteho, mohl přitom takovému zásahu zabránit. I když přijímáme Reavesův argument, že se o úder na hlavu nepokoušel záměrně, Motte se při ataku nikterak nehýbal a nepřispěl tak k nárazu vlastní vinou,” vyjádřila svůj verdikt disciplinární komise. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.