Hlavní obsah

Belgičané předělali Rolls-Royce Wraith na praktičtější shooting brake

Novinky, Daniel Havlina

V posledních dnech se na internetu objevovala fotografie zvláštního Rolls-Royce se zádí ve stylu shooting brake, který tankoval na jedné čerpací stanici. Záhadu ovšem objasnil sám výrobce jedinečného vozidla.

Foto: Carat Duchatelet

Rolls-Royce Silver Spectre Shooting Brake

Článek

Model, který vidíte na obrázku, není výtvorem značky Rolls-Royce. Na svědomí ho má Niels van Roij Desing a Carat Duchatelet. První je slavným automobilovým designérem, druhý pak karosář s padesátiletou praxí a společně v Belgii vytvořili jedinečný Carat Duchatelet Silver Spectre Shooting Brake.

Foto: Rolls-Royce

Standardní Rolls-Royce Wraith (2013)

Vůz stojí na základech Rolls-Royce Wraith. Zadní prodlouženou část vytvořil Carat Duchatelet a navrhnul ji tak skvěle, že auto snad ještě zkrášlila. Kapota odkazuje na tradiční vozidla ve tvaru shooting brake, která byla populární u britských automobilek.

Rolls-Royce představuje nový Ghost, chce být méně opulentní

AutoMoto

Výrobce neposkytl fotografie interiéru, který se pravděpodobně příliš nezměnil, ale z vnějších fotek je například vidět praktické čalounění kufru, který jistě ocení každý, kdo si nechá automobil od Belgičanů upravit. Podle nich si zákazníci mohou vybrat z velké řady materiálů a barev.

Britský úpravce nabízí veterány Rolls-Royce jako elektromobily

AutoMoto

Tento konkrétní model Silver Spectre si u firmy objednal jeden z majitelů Rolls-Royce Wraith a Belgičané mu hotový vůz dodali minulý týden. Je jediný svého druhu, ale už teď je jasné, že není poslední.

Podle Carata Duchateleta už má dvojice dalších 7 objednávek a slibuje, že každou z nich vyřeší během několika měsíců. Otázkou pak zůstává, kolik úprava stojí. Na to neuvedl odpověď ani jeden ze strůjců auta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám