Test vyšel na jedničku. Volejbalisté Karlovarska vyhráli mezinárodní turnaj

7. září 2020 12:30

Velká cena porcelánu má po roce stejného vítěze. Nejlepší tuzemský volejbalový tým uplynulé sezony Karlovarsko ovládl turnaj ve vlastní hale v konkurenci čtyř mužstev. „Spíš než z výsledku mám radost z některých herních věcí, které jsme si osahali v praxi před ostrým startem,“ těšil se reprezentační blokař Vojtěch Patočka.

Jeden z nejlépe obsazených volejbalových turnajů v Česku byl tradičně ideálním testem připravenosti mužstev na novou sezonu. Tentokrát se stal přímo generálkou na extraligu, která letos začíná neobvykle brzy, už v polovině září.

Tým Karlovarska si v Hale míčových sportů poradil postupně s extraligovými soupeři Ústím a Českými Budějovicemi, které zdolal dokonce 3:0. Druhý den dotáhl úspěšnou obhajobu titulu výhrou nad slovenským Spartakem Myjava.

„Nejvíc si myslím, že se příprava projevila v zápasech na tom, že jsme celkem brzo začali s balonem,“ uvažoval Patočka. „Teď už můžeme pilovat technické věci. Myslím, že jako loni budeme velmi silní na servisu a na souhře obrany na síti a v poli.“ Trenér Jiří Novák měl příležitost vyzkoušet v praxi různé herní varianty i prostřídat sestavu. K dispozici ale nebyl zdravotně indisponovaný smečař Lukáš Vašina.

Nový ročník extraligy volejbalistů startuje už v sobotu 19. září, kdy Karlovarsko hostí od 18 hodin tým Příbrami.

Velká cena porcelánu 2020:

  • Karlovarsko – Ústí nad Labem 2:1
  • České Budějovice – Myjava 3:0
  • Myjava – Ústí nad Labem 0:3
  • Karlovarsko – České Budějovice 3:0
  • Ústí nad Labem - České Budějovice 1:2
  • Karlovarsko – Myjava 2:1

Konečné pořadí:

  1. VK ČEZ Karlovarsko
  2. VK Jihostroj Č. Budějovice
  3. VK Ústí nad Labem
  4. Spartak Myjava
autor: Radim Jehlík | zdroj: VK ČEZ Karlovarsko
Spustit audio