InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Setkání nad knihou s diskuzí

    Úterý 30.4 14:00 - Knihovna, Blatná

  • Slet čarodějnic

    Úterý 30.4 16:00 - Koupaliště, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dačičtí florbalisté oslavili patnáctiny a založili Klub osobností

Do Klubu osobností Florbalu Dačice vstoupil mezi prvními také jeden ze zakladatelů klubu Michal Janča. Společně s ostatními pak rozkrojil narozeninový dort. , Autor: Lucie Váchová

Do Klubu osobností Florbalu Dačice vstoupil mezi prvními také jeden ze zakladatelů klubu Michal Janča. Společně s ostatními pak rozkrojil narozeninový dort.     Autor: Lucie Váchová

DAČICE – Dačická sportovní hala v neděli patřila florbalistům. Ti tu spolu se svými přáteli a příznivci oslavili patnácté narozeniny. Po celý den tu probíhaly turnaje, jak v mládežnických kategoriích, tak i mezi ženami a mužskými týmy. Zahráli si jak bývalí, tak i současní hráči. Důležitou částí programu bylo také založení Klubu osobností Florbalu Dačice, do kterého slavnostně vstoupili první čtyři členové. Ti také odhalili dárek pro všechny florbalisty – nové webové stránky klubu. A rozkrojili narozeninový dort, který samozřejmě nechyběl.

„Nápad na založení Klubu osobností dostal Petr Jindra, který působí jako šéftrenér mládeže. Vstoupím do něj já a dále zakladatel klubu Michal Janča. Další důležitou osobou je Pavel Gellner, současný předseda klubu, a také Lenka Záblacká, která byla dříve naší ekonomkou. Nyní už sice v klubu nepůsobí, ale hodně nám dopomohla k tomu, že je dnešní klub takový, jaký je," zmínil trenér mužského áčka David Černý.

„Za ocenění moc děkuju. Myslím si, že klub má velkou tradici a výhodu v tom, že všichni, kteří odrostou z dětských kategorií, postupují výš a pomáhají mladším. Já jsem se ke klubu dostal ve chvíli, kdy florbal začali hrát můj syn a dcera, takže jako rodič. Postupně jsem chtěl mladým a zapáleným sportovcům pomoci svými zkušenostmi. A jsem rád, že je vidět pokrok jak u dospělých týmů, tak hlavně v dětských kategoriích. Doufám, že se nám nadále podaří udržet tu úroveň, kterou máme," uvedl předseda klubu Florbal Dačice Pavel Gellner.

Ocenění mimo jiné předával také Tomáš Stehlík z Českého florbalu, poslanec Jan Bartošek a dačický starosta Karel Macků. „Florbalistům přeji hlavně stejné nadšení, jak mají doposud. Nadšené mládí, zkušené stáří a šikovné a schopné trenéry," popřál starosta. Narazil také na bolístku dačických florbalistů, a tou je stavba nové sportovní haly, která by vyhovovala i vyšším soutěžím. „Hrozně nerad něco slibuju. Ale myslím si, že v tomto případě můžu slíbit, že budeme i nadále hledat řešení nové haly, což už dlouhodobě děláme. Teď máme za sebou poslední schůzku se zástupci Českého florbalu a myslím si, že jsme došli ke shodě, pokud jde o technické parametry. Věřím, že už tedy nestojí nic v cestě tomu, abychom začali projektovat a hlavně shánět peníze," dodal Karel Macků.

Nová sportovní hala by měla vzniknout rekonstrukcí a přístavbou stávající tělocvičny na Střední škole technické a obchodní v Dačicích, která by po dostavbě měla sloužit jak škole, tak veřejnosti. A bude mít takové parametry, které potřebám florbalistů vyhoví.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Kam dál?

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace