České videoherní studio Bohemia Interactive zvažuje vstup na burzu

Záběry ze hry ArmA 3 studia Bohemia Interactive

Záběry ze hry ArmA 3 studia Bohemia Interactive Zdroj: Bohemia Interactive

Zakladatel vývojářského studia Bohemia Interactive Marek Španěl
Záběry ze hry ArmA 3 studia Bohemia Interactive
Záběry ze hry ArmA 3 studia Bohemia Interactive
Tituly studia
Tituly studia
6
Fotogalerie

Herní studio Bohemia Interactive uvažuje o vstupu na burzu. Uvedl to šéf společnosti Marek Španěl pro agenturu Bloomberg. Prodej akcií na burze by firmě poskytl další kapitál pro vývoj.

„Vyhodnocujeme a zvažujeme nyní víceré možnosti budoucího vývoje společnosti. Potenciální IPO je jednou z těchto možností,“ sdělil Bloombergu Španěl. 

Před pár měsíci se objevila informace, že měl firmu kupovat čínský gigant Tencent. Zástupci Bohemia Interactive však toto dementovali. „Netušíme, jak tato informace vznikla. V současnosti jsme s nikým o odprodeji nejednali. S Tencentem dlouhodobě spolupracujeme na hře Ylands pro čínský trh, žádnou transakci ale nechystáme,“ řekl v červnu pro E15 šéf marketingu firmy Petr Poláček.

Herní studio Bohemia Interactive založili roku 1999 bratři Ondřej a Marek Španělovi. Na počátku milénia, roku 2001 zaujalo trh populární akční hrou Operace Flashpoint. Na ni pak navázala série ArmA a další tituly jako například DayZ, Ylands či Take on Mars. Ve firmě pracuje zhruba 350 lidí.