Luhačovickou lázeňskou šlehačku slízli Martinové Berdych a Liberda

Martinové Berdych a Liberda (Foto: Lázně Luhačovice a.s.)
LUHAČOVICE - Když se otec dlouholetého světově špičkového tenisty Tomáše Martin Berdych vydá na Zlínsko, může si jeho choť Hana být na Valašsku téměř jistá, že domů přiveze pohár a pěknou cenu. Znovu se to potvrdilo. Sedmý ročník parádního deblového turnaje Lázní Luhačovice a.s. se skutečně stal kořistí dvojice Berdych - Liberda.

Berdych je podstatně zkušenější, mladší spoluhráč, profesí lékař – gastroenterolog, zase přímo výborný coby kreativní tvůrce hry. A pozor, což není málo, také výborné nálady.

Oba ale měli namále v semifinále, kdy vyhráli v tiebraku nad novinářsko -fotbalovou dvojicí Břenek – Páník. Ve vlastním finále se pak po maximálním soustředění dostali na kobylku dvojici Dudek – Klátil už o hodně snadněji.

Na dvorcích nedaleko kolonády byla k vidění řada známých tváří, padesátiny aktivní hrou slavil generální ředitel Lázní Luhačovice Eduard Bláha. Vidět a také slyšet byla televizní i rozhlasová hlasatelka a moderátorka Marie Retková, výborně hrál třeba velvyslanec České republiky na Slovensku Tomáš Tuhý.

Celkem v docela palčivém sluníčku bojovalo 32 hráčů a hráček, dařilo se i výkonnému řediteli lázeňské organizace Jiřímu Dědkovi.

Dva nejlepší páry se mohou těšit na pobyt v luhačovické perle, tedy hotelu Alexandria.

Když se účastníci turnaje loučili, padala na adresu pořadatelů jen a jen slova chvály. Zcela zaslouženě, kromě jiných měli nejvýraznější podpis Diana Podškubková a šéf turnaje Dalibor Chrastina, spolu s nimi i předseda luhačovického tenisového klubu Jiří Koutný.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x