Kaymer na vítězství dále čeká, první triumf pro Catlina

Kaymer na vítězství dále čeká, první triumf pro Catlina

První titul z European Tour získal Američan John Catlin, který v napínavém finále porazil Martina Kaymera, jenž tak už šest let čeká na vítězství.


Martin Kaymer se po více než šesti letech mohl dočkat profesionálního titulu. Na Andalucía Masters dobře odstartoval finálové kolo, po birdie na dvanáctce měl náskok jedné rány na Američana Catlina.

Ten zahrál bogey na čtrnáctce, chyboval ale i Kaymer a na sedmnáctce měli oba shodné skóre +2. Kaymer měl na pětiparu vyloženou příležitost, birdie putt ale nezvládl.

Catlin zahrál par a rozhodovalo se tak na jamce číslo osmnáct. Kaymer netrefil fairway, druhou ránu poslal do bunkeru a třetí až za green. Přesto si nakonec mohl vynutit play-off, chip ale o centimetr v jamce neskončil.

Catlinovi tak k první výhře na European Tour stačil par a celkové skóre +2. Dělenou třetí pozici obsadili Wil Besseling, Justin Harding a Antoine Rozner, do TOP 10 nakoukl i Jamie Donaldson, jenž ovšem finálové kolo vůbec nezvládl. 

Po birdie na jedničce byl even par, poté ale ztratil hned osm úderů. S děleným desátým místem nicméně může být spokojen.