Hlavní obsah

Šampion v boxu měl zranit hosta, hrozí mu 10 let

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má dva tituly českého šam­pióna. Teď ale čeká profesionálního boxera Václava Pejsara boj v úplně jiném ringu. Státní zástupce ho žene k soudu pro podezření ze zločinu těžkého ublížení na zdraví, za což může skončit ve vězení až na deset let.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obvinění 36letého sportovce souvisí s loňským incidentem ve striptýzovém klubu Pamela v Plzni. Pejsar se tam tehdy jako ochranka společně s druhým vyhazovačem dostal do konfliktu se dvěma hosty, které následně vyvedli z podniku.

Podle žalobce měl Pejsar jednoho z nich přitom zranit tak, že muž skončil s natrženými játry v nemocnici. Pejsara tehdy zatkla zásahová jednotka a žalobce pro něj navrhoval vazbu. Soudce ho ale ze zadržení propustil a rozhodl, že bude vyšetřován na svobodě.

Ministrův bodyguard se porval. Má po kariéře

Krimi

„Teď o tom mluvit nechci. Své řeknu až u soudu,“ reagoval Pejsar na podanou obžalobu. Věří ale, že to pro něj dobře dopadne. „Samozřejmě že mi to na klidu nepřidá. Tady nejde ani tak o mě, ale mám rodinu. Nechci, aby mě moje děti měly za nějakého kriminálníka a magora, co mlátí lidi,“ pokračoval Pejsar.

Vždy se prý snaží vyhýbat jakýmkoliv konfliktům. „Jsem především sportovec. Nemám zapotřebí si honit ego tím, že budu někoho jen tak tlouct. Bohužel někdy přijde situace, že se dostanete do šlamastyky, ani nevíte pořádně jak,“ dodal pro Právo boxer.

Podle generálního sekretáře České unie boxerů profesionálů Lukáše Konečného ani případné pravomocné odsouzení není překážkou v pokračování profesionální kariéry. „Je to každého soukromá věc. Do toho se šroubovat nebudeme. Podívejte se, kolik boxerů ve světě bylo odsouzeno a soutěží dál,“ uvedl Konečný.

Sport džentlmenů

Jak dodal, v případě, že půjde boxerský šampion do vězení na delší dobu, přijde automaticky o titul. „Musí ho totiž vždy po nějaké době obhajovat. Když bude sedět v base, tak má smůlu,“ uzavřel Konečný.

Opatrný byl v soudech prezident České boxerské asociace Svatopluk Žáček. „Já bych z toho nedělal takovou kovbojku. Posuzoval bych případ od případu. Jsou tady boxeři, co jim říkám šmejdi, kteří toho zneužívají a mlátí lidi na potkání. Neznám detaily toho, co se v Plzni stalo, ale víme, jak se v takových podnicích chovají a čeho jsou schopni opilí hosté. Tím ale neříkám, že schvaluji nepřiměřenou obranu,“ řekl Žáček.

Za brutální napadení potvrdil soud „rapperovi“ 6 let za mřížemi

Krimi

Obecně podle něj platí, že box je sportem džentlmenů. „V tomto duchu se naše svěřence snažíme vychovávat,“ uvedl prezident boxerské asociace.

Pejsar je aktuálně držitelem mistrovského pásu v křížové váze (do 91 kg), který získal letos v létě v Ústí nad Labem, když už po pár desítkách vteřin knokautoval svého soupeře Davida Vicendu.

Na sklonku roku má titul obhajovat v zápase v pražské Lucerně s Vasilem Ducárem, kterému patří aktuálně 64. místo ve světovém žebříčku a který je civilním povoláním policistou sloužícím u speciální jednotky.

Reklama

Výběr článků

Načítám