Hlavní obsah

Základní instinkt? Vučič se vtipu mluvčí ruské diplomacie nesmál

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srbský prezident Aleksandar Vučič se ohradil proti vtipu mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marije Zacharovové, která glosovala jednání Vučiče s americkým protějškem Donaldem Trumpem ve Washingtonu.

Foto: Evan Vucci, ČTK/AP

Srbský prezident Aleksandar Vučič se svým americkým protějškem Donaldem Trumpem v Bílém domě

Článek

Zacharovová zjevně chtěla naznačit, že Vučič byl v podřadné roli. Na Facebooku zveřejnila současně dvě fotografie – na první je Vučič sedící shrbeně na židli před mohutným Trumpovým stolem. Na druhé jsou nohy spoře oděné herečky Sharon Stoneové z proslulé scény ve filmu Základní instinkt. To doprovodil text: „Když jste pozvaní do Bílého domu a přistaví vám židli jako u výslechu, posaďte se jako na snímku č. 2. Ať jste kdokoliv. Můžete mi věřit,“ napsala.

„Primitivismus a vulgarita, které předvedla, vypovídají o těch, kteří ji instalovali do funkce,“ zlobil se Vučič, který v USA jednal i o normalizaci vztahů s Kosovem.

Zacharovová se za svůj příspěvek omluvila s tím, že „byl špatně pochopen“. Chtěla prý upozornit na neuctivé chování amerického protokolu.

Reklama

Výběr článků

Načítám