Česká liga je velmi těžká a složitá, možná si ji sami někdy úplně zbytečně podceňujeme, tvrdí Holoubek

Česká liga je velmi těžká a složitá, možná si ji sami někdy úplně zbytečně podceňujeme, tvrdí Holoubek
OBSAHUJE VIDEO

David Holoubek měl po své premiéře na lavičce "slepené" reprezentace smíšené pocity. Těsná domácí porážka 1:2 se Skotskem ho mrzela, za předvedený výkon mu však Jaroslav Šilhavý poděkoval.

"Po zápase mi psal pan trenér Šilhavý a děkoval celému týmu za předvedený výkon. Já mu odepsal, že moc děkujeme. Jen je škoda, že jsme prohráli a že jsme mu nepřinesli nějaký bod do tabulky. Vnitřně jsme cítili, že máme na to, abychom bodovali," citoval web repre.fotbal.cz slova mládežnického kouče.

Na to, co tým, který se sešel teprve v sobotu večer, na Hané předvedl, byl hrdý. "Sehráli jsme velice kvalitní utkání ve vysoké intenzitě s větším množstvím brankových příležitostí než soupeř. Bohužel za to nemáme odměnu, kterou by si ti kluci, kteří tady s námi byli těch 24 hodin, jednoznačně zasloužili. Jsou ve mně emoce, co se týče výsledku. Ale na výkon mohou být hráči hrdí," pokračoval na oficiálních stránkách FAČR bývalý stratég Sparty, Ružomberoku či Liberce.

Češi ostrovní výběr přestříleli 19:6 a navíc dvakrát nastřelili tyč. "Plán byl takový, že jsme chtěli hrát hodně aktivní, běhavý fotbal. Hodně presovat nahoře, měli jsme na to i hráče. Chtěli jsme prostě hrát náročný fotbal a soupeře překvapit. Nechtěli jsme zalézt," hovořil po závěrečném hvizdu čtyřicetiletý odborník.

V týmu byli výhradně hráči Fortuna:ligy a zkušenosti z nároďáku měli jen dva borci. "Klukům jsme před zápasem říkali: Pojďte ukázat, že sem do reprezentace patříte, že vás pan trenér nanominuje příště. Na tom byla postavena naše motivace od nás trenérů. Samozřejmě to není otázka na mě, ale myslím, že můžeme počítat s některými hráči, kteří se tu objevili. Česká liga je velmi těžká a složitá, možná si ji sami někdy úplně zbytečně podceňujeme. Mám ji zařazenou hodně vysoko a má velkou kvalitu. Spousta zahraničních hráčů a trenérů ji nebyli schopni zvládnout. Respekt všem trenérům, kteří kluby v české lize vedou," uzavřel na stránkách repre.fotbal.cz Holoubek, jenž děkoval nejen hráčům, ale i celému realizačnímu týmu své dvacítky, který obsahuje Radima Kučeru, Jiřího Žiláka, Tomáše Ujfalušiho i Petra Papouška.